Så går Vimmerby till Allettan – sex olika scenarier

Vad krävs egentligen för att Vimmerby Hockey ska gå till Allettan? Här är allt ni behöver veta inför söndagens avslutningsmatch mot Halmstad.

Vimmerby eller Halmstad – vilket lag går till Allettan?

Vimmerby eller Halmstad – vilket lag går till Allettan?

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-01-01 16:30

Tre poäng: Det är så klart det allra bästa alternativet sett med VH-ögon. Om laget vinner under ordinarie tid är saken klar. Då blir det spel i Allettan, medan Halmstad får nöja sig med Fortsättningsserien.

Två poäng: Vinst i förlängning eller straffar räcker också. Då är avståndet ner till Halmstad på sjätteplatsen ointagliga fem poäng, inför deras avslutningsmatch mot Troja/Ljungby på onsdag. 

En poäng: Om Vimmerby förlorar i förlängning eller straffar lever dramatiken i några dagar till. I så fall skulle Halmstad vara tre poäng bakom VH inför avgörandet. Då behöver alltså Halmstad besegra Troja/Ljungby under ordinarie tid för att gå om. Ett segermål räcker för att få bättre målskillnad. Här är ytterligare en räddningsplanka: Om Vimmerby tar en poäng mot Halmstad måste vi även ha koll på Nybros resultat. Skulle Nybro förlora mot Kallinge, Troja/Ljungby och Tranås under ordinarie tid blir de passerade av Phil Horskys gäng.

Förlust med ett mål: Om Vimmerby förlorar under ordinarie tid är det viktigt att hålla nere siffrorna. Målskillnaden kan nämligen bli helt avgörande. Om Halmstad "bara" vinner med ett måls marginal efter 60 minuter måste laget ta minst två poäng mot Troja/Ljungby för att passera VH.

Förlust med två mål eller fler: Här har vi, som ni förstår, det sämsta alternativet för Vimmerby. Då räcker det att Halmstad tar en poäng mot Troja/Ljungby för att passera Vimmerby på målskillnad. Det är så klart en tuff uppgift det också, men serieledande Troja har haft ett långt uppehåll vilket gör att formen är oviss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!