Rögle tog andra raka: "Bra energi"

Rögle BK har kopplat ett grepp om kvartsfinalen mot Frölunda. Det blev 5–2 och andra raka segern. –Det känns som att vi har bra energi i laget och ett par matcher till ska vi nog kunna köra på rätt hårt. De har spelat många matcher så de kanske känner lite trötthet. Vi ska bara köra på, säger Rögles Adam Edström.

Adam Tambellini grattas av Eric Gelinas (86) efter ett av målen i 5–2-segern.

Adam Tambellini grattas av Eric Gelinas (86) efter ett av målen i 5–2-segern.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2021-04-11 17:53

Efter att ha blivit förödmjukade i den första kvartsfinalen var Frölunda ute efter revansch när lagen för andra dagen i följd drabbade samman i Ängelholm.

Precis som i grundseriens sista möte lagen emellan hade man på lördagen förlorat med hela 0–4, och alltså inte gjort mål på Rögle på mer än två matcher.

Några mål blev det inte heller i den första perioden.

– Ingen period jag kommer att komma ihåg. Vi blir av med pucken för snabbt, sade Frölunda-tränaren Roger Rönnberg i Cmores pausintervju.

Snabbt mål

Men vad han än sa till sina spelare hjälpte det föga. 53 sekunder in i mittenakten hittade Simon Ryfors fram till Daniel Zaar som bombade in 1–0.

Men det var också en period då Frölundas måltorka skulle brytas. 9.04 in i perioden krigade Jan Mursak fram pucken till Robin Alvarez som kämpade pucken vidare in i mål.

Dock stod sig kvitteringen inte länge. Niklas Hansson dundrade drygt en minut senare in 2–1.

Historisk seger

Andraplatsen i grundserien var den bästa tabellplaceringen i Rögles historia och i match 1 tog man också sin första slutspelsvinst genom tiderna.

I match 2 ville man utnyttja att Frölunda kommit till matchserien via en åttondelsfinal mot Djurgården, och spelade sin femte match på sju dagar

– Så fort vi får ner pucken bakom deras backar så blir det jobbigt för dem. Vi försöker utnyttja att de spelat många matcher på få dagar och när vi får ner pucken där så blir det jobbigt för dem, sade Daniel Zaar inför upplösningen.

Och taktiken skulle betala sig. Precis som i andra perioden rivstartade Rögle tredje när Eric Gelinas gjorde 3–1 efter bara 57 sekunder. Rögle hade inför matchen vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcherna mot Frölunda och hade nu satt kurs mot både mot nummer fem och ett bastant grepp om kvartsfinalserien.

Kedjan med Adam Tambellini, Ted Britén och Anton Bengtsson var matchavgörande med hela fem poäng i match 1. När Tambellini tre och en halv minuter senare gjorde 4–1 var matchen avgjord.

Med knappt tre minuter kvar gjorde Jan Mursak ett tröstmål till 4–2 innan Erlend Lesund fastställde slutresultatet 5–2 i tom kasse.

Rönnberg missnöjd

Frölundas tränare Roger Rönnberg var klart besviken på sitt lags insats.

– Vi måste prestera mycket bättre hockey om vi vill ha i slutspelet att göra. Så dåligt som vi spelar i dag så är vi ett lätt byte för alla lag i ligan. Vi måste spela väldigt mycket bättre hockey gubbe för gubbe. Vi gör väldigt många konstiga små misstag och alla behöver vila och få i sig ny energi, vila och sova, så vi kan komma ut till nästa match mycket skarpare, säger han i C More.

Tisdag och onsdag möts lagen i Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!