Profilerna: "Han är bra på att äta gifflar"

Vem pratar mest i laget, vem har bäst bollkänsla och vem har svårast att hålla tiden? Vi ställde en rad frågor till VH-profilerna Christoffer Rasch och Anton Carlsson om spelarna i Vimmerby Hockey. Här är deras svar om lagkamraterna.

Anton Carlsson och Christoffer Rasch berättar egenheter om spelarna i Vimmerby Hockey.

Anton Carlsson och Christoffer Rasch berättar egenheter om spelarna i Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-24 16:30

Vem pratar mest?

– Pelle Ström. Inget snack om saken. Pelle snackar konstant, oavsett om det är på träning, två minuter innan matchstart elller mitt i natten, på bussen hem efter en bortamatch. Han är aldrig tyst. 

Vem är mest vältränad?

–  Många, men Pierre Gustavsson är jäkligt bra tränad och är bäst på att hålla sig i trim. "Rasch är väldigt bra också", säger Anton Carlsson. 

Vem har bäst bollkänsla?

–  Pelle (Ström) har fin känsla. Roman Semjonovs är vass också. Wigley (Mathias) är bra i fotbollsringen och Edwin (Johansson) är underskattad. 

Vem är lagets clown?

–  Haha, Pelle Ström igen. Han är i en helt egen division. Vi andra är långt, långt efter. 

Vem har svårast att hålla tiden?

– Lätt fråga. Där är "Jagge" (Jakob Karlsson) helt överlägsen. Det är sällan han kommer för sent, men det är alltid nära. Han kommer alltid i sista sekund. Oliver Kempainen och Oscar Gustafsson är sega efter träningar och matcher. De är alltid sist kvar i omklädningsrummet när vi andra gått hem. 

Vem skjuter hårdast?

– Rasch. Han har ett ruggigt hårt skott, säger Anton Carlsson. Augustsson (Jonatan) är också grym när han får träff. "Jag har sagt till honom att han måste skjuta oftare", säger Rasch med ett garv. Oskar (Carlsson) måste vi också ta med där. 

Vem har störst vinnarskalle?

– Rydén (Tomas) och "Jagge" vinner där. De är riktigt tjurskalliga båda två om vi har förlorat. Men det är bara bra. De drar med sig oss andra. 

Vem bryr sig mest om sitt utseende?

–  Han vill inte erkänna det själv, men där är Oskar Carlsson etta. Han gillar sin frilla och är stolt över sitt skägg, haha. Annars är alla måna om sitt utseende.

Vem är snabbast i laget?

– Salo (Niklas). Även Oscar Gustafsson är kvick, men Salo är snabbast.

Vem är lagets matvrak?

– Wigley. Han är en jäkel på att äta. 

Vem tränar mest?

– Där ligger nog jag högt. Jag kör mycket själv och har alltid gjort det, säger Christoffer Rasch. Sedan kör Pierre (Gustavsson) väldigt mycket och även Edwin Johansson ska nämnas här. 

Vem lägger mest tid på sin utrustning?

– Augustsson, definitivt. Han pillar på klubborna hela tiden. Så fort det inte gått bra byter han tejpning, eller till och med färg på tejpen. Även Oscar Gustafsson håller på mycket med klubban. 

Vem är mest hockeynörd?

– Vi båda kollar mycket, men det finns de som är värre. Pierre (Gustavsson) ser många matcher och har sjukt bra koll på spelare. Även Roman (Semjonovs) har otroligt bra koll. Sedan är Niklas Salo väldigt insatt. När man kollar på hockey med honom har han koll på nördiga detaljer i spelet. 

Vem är starkast?

– Edwin Johansson. Han är riktigt råstark. 

Vem håller mest ordning?

– Pierre har bra koll på allting. Sedan är Kempa (Oliver Kempainen) väldigt lugn och ordentlig. Annars har alltid målvakterna bra koll på grejerna. Man får knappt röra deras saker. 

Vem har sämst ordning?

– Haha, det är Jagge (Jakob Karlsson), säger Anton Carlsson. Jag kommer ihåg en bortamatch nyligen när hans proteinpulver hade läckt ur påsen, så det var överallt i väskan. Samma sak hände en bortaresa förra säsongen. 

Är det någon som har en särskild dold talang?

– Wigley är bra på att äta gifflar. Annars vet vi inte riktigt. Jo, Edwin Johansson är en jäkel på padel. 

Vem har konstigast rutiner före match?

– De flesta har särskilda rutiner. Vissa måste göra en del grejer vid bestämda tider, Pelle (Ström) och Herman (Johansson) tar alltid på sig saker vid samma tid. "En annan grej är att Tomas Rydén alltid går ut först på isen och jag är alltid tvåa efter honom", berättar Anton Carlsson. Kristoff Kontos duschar alltid innan matcher och Oskar Carlsson får alltid massage innan. 

Vem sköter musiken i omklädningsrummet?

– Det är Jonatan Augustsson och Tomas Rydén som turas om. De har sina dagar båda två, så det är blandad nivå på musiken. Augustsson kör mycket samma sak hela tiden, mest rap och house. Rydén är värmlänning så då blir det en del dansbandsmusik också. De sköter det bra ändå.

Vem är smartast?

– Jakob (Karlsson) tror att han är smartast i alla fall, säger Anton Carlsson och skrattar. Visst, han är påläst och vet mycket. Annars överraskade Jonatan Augustsson när vi körde musikquiz. Där var han vass. 

– Jag tycker Anton är rätt allmänbildad också, säger Christoffer Rasch. 

Mest vältränad. Ja, det är Pierre Gustavsson enligt Rasch och Carlsson.
Mest vältränad. Ja, det är Pierre Gustavsson enligt Rasch och Carlsson.
Vimmerbys play-off

Vimmerby Hockey spelar play-off mot Kallinge/Ronneby IF. 

Första matchen spelas tisdag den 25:e februari i Vimmerby.

Returen spelas på fredag, den 28:e, i Kallinge. 

Det kan bli en tredje match, ifall båda lagen vinner varsin match. Då spelas den tredje matchen på lördag, dagen efter den andra, i Kallinge.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!