Omvälvande dagar för Eric Karlsson

Det finns dagar som andra, så finns det dagar som sticker ut. Eric Karlsson vet. I fredags blev han pappa för första gången – under lördagen fick han som Karlskronatränare se sig besegrat och utslaget av moderklubben. "Det är mycket känslor..."

Eric Karlsson förlorade mot sin moderklubb och Karlskrona HK är nu utslaget.

Eric Karlsson förlorade mot sin moderklubb och Karlskrona HK är nu utslaget.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-26 21:02

Som sagt. En känslostorm.

Det har hänt mycket för Eric Karlsson den senaste veckan. I tisdags var han på besök i staden han växte upp och fick sin hockeyfostran. Det blev en av hans värsta förluster i tränarkarriären: 2–8.

I fredagens returmöte i NKT Arena på hemmais var han inte på plats, då han var på BB och var med när hans Jenny födde en dotter. 

Av den anledningen var det såklart inte självskrivet att han skulle leda KHK i den helt avgörande matchen under lördagseftermiddagen, men så blev det.

– Eftersom allt gick så bra med förlossningen så kom jag iväg. Jenny mådde bra och bebisen också. 

Mitt i all enorma lycka, tvingades han dock konstatera att Vimmerby vann. Karlskrona är utslaget. 

– En väldig besvikelse förstås och en stor tomhet. Visserligen tycker jag att vi gjorde vår bästa match i kvartsfinalen, men det räckte inte ändå. Vi hade vissa perioder som var bra, men vi var alldeles för ineffektiva. Vimmerby vann matchserien fullt välförtjänt. 

Vad händer med dig nästa säsong?

– Jag har kontrakt med Karlskrona kommande säsong. 

Att KHK valde att möta ett formstarkt Vimmerby väckte förvåning och kritiserades på sina håll. VH-tränaren Staffan Lundh är en av dem som anser att det var ett något märkligt val:

– Det är nästan tjänstefel kan jag tycka. Jag förstod inte varför de valde oss. De tyckte att de hade vunnit många matcher mot oss tidigare, men i de senaste har ju vi vunnit och varit det bättre laget. För en klubb med så höga ambitioner kan jag tycka att de kanske borde valt ett lag som Strömsbro istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!