Fem poäng av nyrakade kaptenen: "Redo för slutspelet"

Två mål och tre assist. Snacka om att Kapten Karlsson hade en kanonkväll när Vimmerby besegrade Köping med 6–0. "Det var skönt att vi gjorde lite mål och skaffade oss ett jättebra utgångsläge", sa Jakob Karlsson efter matchen.

Jakob Karlsson låg bakom många av Vimmerbys mål.

Jakob Karlsson låg bakom många av Vimmerbys mål.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-22 22:18

3–0 efter fem minuter. Vimmerby gjorde verkligen processen kort med Köping på onsdagskvällen. Lagkaptenen Jakob Karlsson var i högsta grad inblandad i den angenäma öppningen. Först spelade han fram Eddie Levin till 1–0 efter 13 sekunder. Knappt två minuter senare lade han assisten till Oskar Lindgrens 2–0. Sedan stänkte han in 3–0 i power play.

– En väldigt skön start förstås, sa Karlsson som såg till att laget fick en flygande start på andra perioden också.

Tolv sekunder behövde han bara på sig för att göra 4–0. Karlssons femte poäng kom vid Eddie Levins spektakulära 6–0-mål i slutminuterna.

– Den dragningen hade jag inte klarat av att göra. Det är enklare att spela fram så får ungdomarna stå för finliret.

Kvällens fem poäng innebar för övrigt att kaptenen gick upp i ledningen av seriens poängliga. Sex mål och 18 assist innebär att han leder med två poäng före Lindens Andrés Staforelli.

– Det hade varit kul att passa på att ta hem en poängliga nu när man har chansen.

VH har seriefinalen borta mot KRIF kvar att spela i sista omgången. Med tre poäng upp och 13 plusmål upp är förutsättningarna minst sagt goda.

– Det var skönt att vi utökade försprånget. Nu har vi råd att förlora med sex mål. Det är ett betydligt bättre läge jämfört med om det bara varit tre. Vi får ändå åka ner med inställningen att vinna matchen och bygga vidare på den goda trenden.

Vad tror du om era möjligheter i slutspelet?

– Jag är glad över att vi lyckats gå dit i första hand. Efter den tunga hösten fanns inga garantier för det. Med facit i hand så hade vi ett ungt lag som inte var riktigt redo i grundserien. Däremot är det starkt att vi har genomfört vårserien så pass bra och fått in en vinnarmoral i gänget. Det ska bli väldigt intressant att ta sig an slutspelet. Det känns som att det är många om budet i år. Vi ska kunna ge de flesta lagen en match. Det ska bli häftigt att spela bäst av fem i slutspelet också. Det har jag aldrig gjort tidigare.

Den vanligtvis skäggebeprydde kaptenen hade för övrigt anammat en ny stil till matchen mot Köping.

– Jag rakade bort skägget idag. Det kändes bättre att gå in mot slutspelet utan. Så hinner jag förhoppningsvis få till ett nytt om vi går långt.

VH-Köping 6-0

Målen: 1–0 (0.13) Eddie Levin (Jakob Karlsson), 2–0 (2.08) Oskar Lindgren (Jakob Karlsson, Olle Söderlund), 3–0 (5.49) Jakob Karlsson (Pelle Ström, Anton Carlsson) 4–0 (20.12) Jakob Karlsson (Eddie Levin, Anton Carlsson), 5–0 (27.35) Isa Andersson (Adam Bäckstrand, Oskar Lindgren), 6–0 (57.29) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Oskar Lindgren).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!