Ny seger men mer oro än glädje för VH

Vimmerby Hockey tog tre planenliga poäng borta mot Hanhals via 7–1. Segerglädjen förbyttes dock till oro bland spelarna efter att Lucas Jidenius tvingats utgå skadad. "Det var starkt av killarna att orka genomföra matchen så väl ändå", sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Lucas Jidenius fick en otäck smäll i början av tredje perioden och fick föras till sjukhus.

Lucas Jidenius fick en otäck smäll i början av tredje perioden och fick föras till sjukhus.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-03 22:19

Det var precis i upptakten av tredje perioden som olyckan var framme. Lucas Jidenius blev tacklad bakifrån och for in i sargen och blev liggande på isen. 

– Jag hade svårt att se situationen. Det hände i en dum vinkel från båset. Jag kan bara konstatera att Lucas är förd till sjukhus för vidare kontroll och att han var vid medvetande under tiden. Sedan får vi se hur läget är imorgon med honom efter att han blivit grundligt kontrollerad. Det är bara dumt att spekulera i det här läget, säger Staffan Lundh.

Matchen var i princip avgjord långt tidigare. VH öste på från start och fick dit 1–0 efter en dryg minut och utökade även till 2–0 efter fem minuter. Att VH var överlägsna tabelljumbon blev ännu mer tydligt i slutet av första perioden då hemmalaget fick chansen i power play två gånger om utan att knappt kunna etablera något tryck i anfallszon ens med en man mer på isen.

– Vi satte tonen direkt från start och fick ett par tidiga mål. Spelmässigt gör backarna det bra som vinner puck tidigt och gör så att våra forwards får chansen till många spelvändningar. Det såg riktigt bra ut, sa Staffan Lundh.

I andra perioden öste VH på och hade med sig 4–1 inför slutakten. Hanhals fick dit en reducering till slut på en av sina väldigt lätträknade chanser.

Efter situationen där Jidenius blev skadad och spelet var avbrutet i nästan en halvtimme blev avslutningen på matchen något avslagen. VH gick ändå ifrån till 7–1 och tog en ny övertygande seger.

– Det var lite olustigt att spela färdigt matchen sen, men vi gör det ändå bra och får in ett mål till. Hela laget ska ha beröm, men kedjan med Hugo Ollila, Niki Koskinen och Anton Carlsson såg extra pigga ut.

VH befäste sin serieledning och har match igen på söndag. Då väntar Mörrum på hemmais. Det enda laget i serien som VH inte besegrat än.

Målen:

0–1 (1.17) Anton Carlsson (Hugo Ollila, Niki Koskinen), 0-2 (5.17) Ludvig Vännström (Lucas Jidenius, Todd Winder), 0–3 (28.15) Hugo Ollila (Niki Koskinen, Hugo Enock), 0-4 (32.47) Lucas Jidenius (Toidd Winder), 1-4 (37.55) Gustaf Göransson, 1-5 (40.45) Jakob Karlsson, 1–6 (49.15) Niki Koskinen (Olle Söderlund, Philip Elgeståhl), 1-7 (29.12) Tatu Kokkola (Philip Elgeståhl).

Niki Koskinen var en av lagets hetaste spelare för kvällen.
Niki Koskinen var en av lagets hetaste spelare för kvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!