Matchhjälten tackar polarna: "Mina bästa kompisar"

Ibland behöver man hjälp av sina bästa kompisar. Det vet Robin Christoffersson. I matchen mot Skövde hade han hjälp av stolpen och ribban både en, två och tre gånger. Men störst del i hans hållna nolla har givetvis huvudpersonen själv. "Överlag känns det ganska kontrollerat", säger han efter 2–0-segern.

Robin Christoffersson höll nollan när VH slog Skövde.

Robin Christoffersson höll nollan när VH slog Skövde.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-02-06 18:59

Det är en lättad men trött Vimmerby Hockey-målvakt som står och pustar ut efter matchen. 

Att Robin Christoffersson är nöjd är inte svårt att förstå. Hans lag slog Skövde med 2–0, tog sin första trepoängare på hemmais i Allettan – och han fick hålla nollan.

– Som alltid är det riktigt skönt att vinna. Och för egen del, att hålla nollan, det är skönt, säger han och fortsätter:

– Det är ändå tredje matchen i rad för mig nu och får man spela några i rad så bygger man upp ett självförtroende. Det var lugnt och stabilt.

Christoffersson passar också på att tacka ribban och stolpen.

– Ja, det är ju mina bästa kompisar, skrattar målvakten.

Skövde var nära att spräcka VH:s nolla flera gånger om i matchen. Om inte ribban eller stolpen stod i vägen så gjorde Christoffersson det. Samtidigt ska lagets försvarsspel lyftas fram.

– Överlag känns det ganska kontrollerat. Vi har några boxplay men spelar bra där också och stänger ner Skövde. Sen spelar de sex mot fem i slutet, men även där är vi bra i försvaret, säger Christoffersson.

Han och Gustav Bågenvik har annars fått växla under hela säsongen. Ena matchen har Christoffersson fått förtroendet, den andra har Bågenvik stått i kassen. Det har både sina fördelar och sina nackdelar, menar den förstnämnda.

– "Bågen" är också riktigt bra och vi sporrar varandra på träning. Har man en klar förstamålvakt kan det bli lite ploj på träningarna annars, så jag tycker att Staffan (Lundh, tränare) och Nico (Surenkin, assisterande) sköter det bra. 

Har det varit jobbigt att inte få chansen i flera matcher i rad, att bygga upp det där självförtroendet som du pratar om?

– Nu har det varit så att vi typ inte stått mer än tre matcher i rad under säsongen. Man har kanske fått två någon gång innan den andra fått hoppa in i nästa. Men som jag sa, får man spela några fler blir det skillnad. Man får ett annat självförtroende och ett annat lugn. Jag tycker att det är skönt att få spela många matcher. Sen är det alltid en avvägning och en fråga om ork och form.

Fortsätter han att visa upp den här formen kan han med största sannolikhet räkna med många fler matcher framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!