Målskytten: "Nu slipper jag tänka på det"

Vimmerby hade det förtvivlat svårt i offensiv zon. Det var bara Max Popovic som lyckades överlista den duktiga Halmstads-målvakten Jakob Hellsten.

Det var Max Popovic som gjorde Vimmerbys mål.

Det var Max Popovic som gjorde Vimmerbys mål.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-11-05 07:30

VH-forwardens 1–1-mål kom i mitten av den första perioden.

– Det var skönt. Jag ska inte säga att det har satt sig i huvudet, men lite så har det blivit. Man har gått och väntat på det första målet. Nu slipper jag tänka på det.

Popovic parkerade framför målet och var påpassligt framme, när Jakob Hellsten släppte retur på Oskar Carlssons skott.

I övrigt spikade bortamålvakten igen totalt. Han tog 44 av 45 skott. Halmstad vann med 3–1 och närmar sig Vimmerby i tabellen.

– Vi hängde inte riktigt med de första tio minuterna i varken den första eller andra perioden. Då var Halmstad riktigt bra. I övrigt upplevde jag att det var vi som styrde spelet. Problemet var att vi fick jobba i uppförsbacke under nästan hela matchen. Det straffar sig när man möter ett så pass bra lag som Halmstad, säger Max Popovic.

Ni tog timeout i mitten av den andra perioden. Hur gick snacket i det läget?

– Att vi skulle slappna av lite och spela vårt spel. Vi var för stressade. Efter timeouten kändes det bättre. I den tredje perioden skapade vi en del bra chanser, men vi kom inte riktigt in framför motståndarmålet. Det var synd. Sett till spelet kan jag tycka att vi borde ha fått med oss någon poäng från den här matchen.

Du har spelat tillsammans med Victor Östling och Philip Rondahl de senaste matcherna. Hur fungerar det?

– Det var sådär i den första matchen mot Kalmar. Sedan har det gått väldigt bra. Vi hittar varandra där ute på isen. Med Rondahl har vi en riktigt bra center som levererar puckar, vinner tekningar och är stark framför mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!