Avgjorde med första mÄlet: "Extremt skönt"

Det var mycket mungipor upp bland Vimmerbyspelarna efter segern hemma mot Troja. Gladast av alla var nog ÀndÄ Eddie Levin som avgjorde med sitt första mÄl för sÀsongen. "Det var extremt skönt", sa han.

Eddie Levin gjorde en stark insats för VH mot sitt gamla lag KRIF, men Äkte pÄ en tung förlust ÀndÄ till slut.

Eddie Levin gjorde en stark insats för VH mot sitt gamla lag KRIF, men Äkte pÄ en tung förlust ÀndÄ till slut.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-09 22:25

Eddie Levin var tillbaka i kedjan med Anton Carlsson och Jakob Karlsson och visade under hela matchen att de var en av lagets hetaste. 

– Vi vaskar fram en hel del lĂ€gen. BĂ„de i lĂ€ngre anfall och vassa kontringar.

Formationen fick mycket istid i slutet av matchen och de tog ocksĂ„ plats pĂ„ isen med William Alftberg och Hugo Ollila nĂ€r VH fick chansen att spela fem mot tre i slutminuterna. DĂ„ klev Levin fram och gjorde det förlösande 2–0-mĂ„let. 

FrÄgan Àr bara hur det gick till.

– Det Ă€r mĂ„nga som har frĂ„gat mig efter matchen och jag vet knappt sjĂ€lv. Jag var inne pĂ„ kassen och högg pĂ„ en retur efter att Jakob skjutit. Jag fick trĂ€ff, men sĂ„g aldrig pucken gĂ„ in sjĂ€lv. Jag fattade inte att det var mĂ„l förrĂ€n domaren blĂ„ste och signalerade för det. Pucken mĂ„ste ha gĂ„tt in och studsat i nederkanten av buren och ut igen. Det vĂ€sentliga var att det blev mĂ„l i alla fall.

VH höll undan och bÄde vann och lyckades hÄlla nollan. Efter att laget firat fÀrdigt Äterstod bara ett problem.

– NĂ€r vi samlades i omklĂ€dningsrummet insĂ„g vi att vi nĂ€stan hade nĂ€stan glömt vilken segerlĂ„t vi skulle spela. Det löste sig till slut.

Vad betyder segern?

– Det Ă€r extremt skönt att fĂ„ visa att vi bĂ„de kan spela bra och vinna sĂ„ klart. NĂ€r alla Ă€r med och bidrar pĂ„ det hĂ€r viset kan vi slĂ„ss mot alla lag. Nu fĂ„r vi rida den hĂ€r vĂ„gen och bygga upp en segerrad istĂ€llet och se hur lĂ„ngt det rĂ€cker.

Eddie Levin fick jubla över sitt första mÄl för sÀsongen och en extremt skön seger hemma mot Troja.
Eddie Levin fick jubla över sitt första mÄl för sÀsongen och en extremt skön seger hemma mot Troja.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!