Lagkaptenen om tränarbytet: "Vi hade kört fast"

Västerviks IK avslutade en turbulent helg med att på söndagen vinna borta mot Tingsryd. För Sporten ger VIK:s lagkapten Erik Gustafsson sin syn på förra veckans händelser.

VIK:s storförlust hemma mot Djurgården i fredags blev Martin Gudmundssons och Morgan Perssons sista som tränare för laget.

VIK:s storförlust hemma mot Djurgården i fredags blev Martin Gudmundssons och Morgan Perssons sista som tränare för laget.

Foto: Malin Belfrage

Ishockey2023-01-30 19:00

Martin Gudmundsson och Morgan Persson fick i lördags lämna sina positioner inom VIK. Enligt klubbens ordförande Urban Widén togs beslutet i samförstånd med spelartruppen. Erik Gustafsson är lagkapten och ger här sin syn på skiftet i båset.

– Jag vill inte säga att vi hade tappat förtroendet för Martin och Morgan men känslan i gruppen var att vi hade kört fast. Vi stod och trampade i samma spår och samma saker upprepade sig gång på gång. Vi fick aldrig stopp på det som lag.

För det vill Gustafsson vara tydlig med: VIK:s resultat under säsongen och det faktum att man ligger sist i Hockeyallsvenskan med 12 omgångar kvar är inte uteslutande tränarnas fel.

– Verkligen inte. Det är ett misslyckande för hela gruppen, det innefattar alla ledare och spelare. Sen är det så den här branschen funkar, tränarna är de som får gå först.

Med de nya, tillfälliga tränarna fick laget en smakstart. 2–0-ledningen försvann men VIK kunde i tredje vända tillbaka och få med sig en nödvändig trepoängare via 5–3.

– Jäkligt skönt. Vi har tidigare haft en förmåga att förlora den sortens matcher. Även om vi hade en tuffare andraperiod så tycker jag att vi hade bra energi i gruppen. Inför tredje sa vi åt varandra att våga gå ut och spelare och det gjorde vi. Överlag var det bra energi i gruppen genom hela matchen.

Med tolv omgångar kvar är VIK jumbo och har sju poäng upp till närmaste lag över strecket, Östersund. Det drar med andra ord ihop sig.

Finns energin och kunskapen i gruppen för att göra en push mot slutet?

– Absolut. Vi fick en bra start och hoppas kunna bygga vidare på den energin. Kunskapen är jag säker på finns i truppen, sen har vi saker vi behöver jobba på och korrigera, till exempel har våra andraperioder varit svaga genomgående under säsongen. Men vi i truppen tror på det och kommer att jobba stenhårt för att ta oss över strecket.

Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson leder laget i väntan på en permanent lösning. En duo Gustafsson gillar.

– Kasper har varit med oss en hel del under säsongen och "Ragge" har ju varit med som assisterande tränare i ligan tidigare och vet vad som krävs. Jag är inte inblandad i processen i att hitta en ny tränare utan det är andra som sköter det. Nu får vi i truppen försöka fokusera på att spela en så bra hockey vi kan.

Martin Gudmundsson.
Martin Gudmundsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!