Inget lag i landet kan matcha VH

Motståndarna sliter lätt överdrivet sitt hår när de spelar powerplay mot Vimmerby. Det är nästan helt omöjligt att göra mål på dem i den spelformen. De är faktiskt bäst av alla lag i landets förbundsserier när det kommer till boxplay.

Anton Carlsson får mycket förtroende i boxplay. En spelform som Vimmerby är ett av landets bästa i.

Anton Carlsson får mycket förtroende i boxplay. En spelform som Vimmerby är ett av landets bästa i.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-11-02 09:50

Statistiken talar sitt tydliga språk. Vimmerby Hockey är fenomenalt på att döda utvisningar. Laget har bara släppt in ett enda mål i 30 numerära underlägen. Den ende som lyckats sätta en kasse är Kalmars skyttekung Jarkko Oikarinen. Det var i andra omgången.

VH-forwarden Anton Carlsson ger en förklaring till Vimmerbys makalösa facit:

– Wigley (Mattias) säger alltid att vi ska se det som en stolthet för laget när vi spelar boxplay. Mycket handlar också om självförtroende, spelsinne och att ta ansvar.

Anton Carlsson säger också att det finns en trygghet i laget i boxplay och att de hittade en bra grund i den spelformen förra säsongen.

– Vi får även mycket hjälp med video. Vi ser vad motståndarna söker när de har powerplay och det är otroligt nyttigt för oss.

Av landets 163 lag som spelar i SHL (14), HockeyAllsvenskan (14), HockeyEttan (47) och division två (88) är det bara två lag som har bättre statistik än VH: Överkalix och Arvika. Båda lagen har hundra (!) procent, men det finns också en förklaring till det. Inget av de lagen har spelat särskilt många matcher, Överkalix bara två hittills.

Vimmerby är överlägset i södra ettan med 96,67 procent. Näst bäst är KRIF med 85,71.

VH är även starka i powerplay. Här är laget delad tia med Malmö och Jonstorp på finfina 33,33 procent. Medle SK toppar med 46,15 procent. Vimmerby har gjort tio mål på 30 försök i powerplay.

I kväll är det dags för omstart, då VH beger sig till Norrahammar för match mot Dalen.

– Det är verkligen en jätteviktig match för oss. Det brukar också alltid bli tätt och tufft mot dem. Vi har revansch att kräva efter förlusten i premiären.

Är det något särskilt ni fokuserar på

– Det viktigaste är att vi kommer ut på tårna, tar jobbet och betalar priset som krävs för att vinna. Sätter vi grunderna så kan det gå bra.

Något som VH brukar göra. Inte minst då i boxplay.

Poängligatopp södra Hockeyettan

1) Jarkko Oikarinen, Kalmar 16 (9+7) poäng, 2) Janne Kivilahti, Nybro 16 (7+0), 3) Mattias Åkesson, Troja 16 (4+12), 4) Alex Ek, Nybro 14 (6+8), 5) Jonathan Tholander, Troja 13 (6+7, 5) Robin Carlsson, Helsingborg 13 (6+7), 5) Victor Löfstedt, Kristianstad 13 (6+7), 8) Alfred Andersson, Troja 13 (5+8), 9) Markus Palmberg 13 (2+11), 10) Max Lindroth, Helsingborg 12 (4+8, Martin Pärna, VH 11 (5+6), Måns Carlson, VH 9 (3+6), Pontus Näsén, VH 9 (1+8), Jakob Karlsson, VH 7 (3+4), Hampus Harlestam, VH 7 (2+5).

VT/KP kommer liverapportera från kvällens match mot Dalen. www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om