Lita på att Theo är laddad för sitt livs match

Lite halsont ska väl inte få hindra Theo Lundqvist från att spela sitt livs match? "Nej, jag stod över tisdagens träning och vilade mig i form, men ikväll blir det fullt ös", säger han inför Virserums stora match mot Vita Hästen. En klubb som Lundqvist spelat för tidigare.

Matchen mot Vita Hästen blir speciell för Virserums Theo Lundqvist då han spelat i Norrköpingsklubben tidigare.

Matchen mot Vita Hästen blir speciell för Virserums Theo Lundqvist då han spelat i Norrköpingsklubben tidigare.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-13 07:00

Det var mellan 2019 och 2022 som Vimmerbykillen Theo Lundqvist tog chansen att flytta till Norrköping för att gå hockeygymnasium. Då blev det ett par säsonger i Vita Hästens juniorlag.

– Det var kul och lärorikt, men tyvärr så blev säsongen 2020/2021 förstörd av pandemin. Det var förstås tråkigt.

Ett par år senare får han alltså återstifta bekantskapen med Vita Hästen. En klubb som varit på elitnivå i många år, men som blev utkastade från Hockeyallsvenskan förra säsongen på grund av ekonomiska problem och fick börja om i division 3.

– Det var svårt att föreställa sig för ett par år sedan att jag skulle få spela mot Vita Hästen med Virserum. Men det ska bli jäkligt kul att få möta min gamla klubb.

Är det kvar några spelare i Vita Hästen från din tid i klubben?

– Det är två spelare som jag känner, men jag har inte haft någon kontakt med dem inför matchen. De ska få ett varmt välkomnade ikväll.

På förhand är Virserum mot Vita Hästen verkligen Davids kamp mot Goliat.

undefined
Theo Lundqvist har gjort 14 mål för Virserum den här säsongen.

Hur ska ni göra för att slå dem?

– Det gäller att vi är betydligt mer påkopplade från start. Det var vi inte alls i förra matchen mot Skillingaryd (förlust 7–1) och då blev det klasskillnad. Sedan måste vi jobba stenhårt i försvaret och mala ned dem. Men det kommer inte bli lätt. De har ett par riktigt erfarna spelare i sitt lag. Samtidigt är det de som har pressen på sig att gå upp i tvåan och vi har inget att förlora.

Lundqvist hoppas på en häftig inramning i Prolympiahallen.

– Jag tror det kan bli mycket folk. Det har snackats om att vi kan ta in 700 åskådare i hallen som mest, men blir det mellan 400 och 500 så kommer det bli riktigt bra tryck. Särskilt om Vita Hästen kommer med supportrar också.

Och för Lundqvists egen del gäller det att kurera halsontet. Så han inte missar sitt livs match.

– Det ska mycket till för att jag ska missa den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!