Virserum fick se Hästen fira: "Himla tryck"

Virserum föll med 9–0 mot Vita Hästen i onsdags och fick se Norrköpingslaget säkra avancemang tll division 2 inför över 2 500 åskådare. "Det var ett himla tryck i hallen", sa Virserums Theo Lundqvist.

Virserums Theo Lundqvist fick se Vita Hästen ta steget upp i tvåan inför 2500 åskådare i Himmelstalundshallen i onsdags.

Virserums Theo Lundqvist fick se Vita Hästen ta steget upp i tvåan inför 2500 åskådare i Himmelstalundshallen i onsdags.

Foto: Arkiv

Ishockey2024-03-22 11:26

Precis som i första mötet mellan Virserum och Vita Hästen stod laget upp bra i första perioden. Vita Hästen ledde med 2–0 efter 20 spelade minuter och skotten skrevs till 15–4. 

– Vi kommer ut och är farliga. Första perioden är våran bästa och är hyfsat jämn. Sen är det deras match rakt igenom. I en sån här match syns det verkligen att vi är kort om folk och det syns verkligen ju längre matchen går.

undefined
Måljubel för Vita Hästen mot Virserum i kvalserien 2024.

Det blev 9–0 till slut och Vita Hästen fick därmed fira att de säkrat en plats i division 2 kommande säsong. Lite speciellt för just Theo Lundkvist har ett förflutet med Hästen eftersom han spenderade hela sin juniortid i Norrköpingsklubben. 

– Det är såklart speciellt att komma tillbaks till himpa. Det blev lite gåshud. Man har spenderat mycket tid där och det var skitkul att komma tillbaka. Det är bara att önska laget lycka till i tvåan. De har visat att de förtjänar att gå upp. 

undefined
Vita Hästen

Hur var det att spela inför så stor publik?

– Det var mäktigt. Det är ett fåtal av oss som har spelat dessa typer av matcher högre upp i seriesystemet. Men såklart det var speciellt med detta tryck och så här mycket publik. 

För Virserums del vänta en betydelselös match hemma mot Göteborg på fredagen. Theo Lundqvist vet inte om det blir hans sista i VSGF. Vimmerbykillen har inte bestämt hur han gör nästa säsong.

– Det finns intresse från klubbar både i Sverige och utomlands men mer än så säger jag inte. 

undefined
Theo Lundqvist för Virserum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!