Förlust för Jönsson i återkomsten

Återkomsten till gamla hemmaarenan slutade med förlust för Jörgen Jönsson. Växjötränaren fick se sitt lag förlora mot Färjestad med 2–4.

Jörgen Jönsson, Arkivbild.

Ishockey2022-09-22 21:51

– Det är speciellt, jag har varit här några gånger, men nu är det första gången som headcoach, säger Jönsson till C More.

Jönsson, 49, vann fem SM-guld med Färjestad och har tröjan hissad i taket i Löfbergs arena.

– Jag har många härliga minnen härifrån och känner en stolthet och en samhörighet med klubben, säger han.

Växjö har inlett seriespelet med två raka bortamatcher och har två förluster, men en inspelad poäng inför hemmapremiären på lördag mot Timrå.

Växjö kvitterade Färjestads ledning två gånger, genom Ludvig Nilsson och Glenn Gustafsson, och hade 2–2 inför sista perioden.

Men tredje gången Färjestad tog ledningen kunde laget inte komma tillbaka. Passningskungen Marcus Nilsson sköt själv och såg till att Färjestad tog ledningen med 3–2 och sedan avgjorde Joel Nyström med i numerärt överläge med drygt två minuter kvar.

– Jag tycker inte vi kommer upp i nivå i dag, vi är alldeles för passiva och de vill dra ned farten, men starkt att vinna när vi inte spelar så bra, säger Marcus Nilsson till C More.