Fick kliva av senast – så är läget med VH-forwarden

Han fick kliva av senast mot KRIF. Vad är status på Anton Carlsson? Han är redo för slutspel. "Det är ingen fara", säger Vimmerby Hockeys forward.

Anton Carlsson är redo för slutspel med Vimmerby Hockey.

Anton Carlsson är redo för slutspel med Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-28 14:00

Vimmerby Hockey vann som bekant vårserien och är klara för kvartsfinal. I den sista matchen, borta mot Kallinge/Ronneby, tvingades Anton Carlsson utgå med en befarad skada.

Det visar sig att det bara var en försiktighetsåtgärd.

– Matchen och serien kändes ganska avgjord där och då, så jag klev av. Jag har haft lite problem med skador under säsongen, men nu är det lugnt, berättar han.

Både han och laget är tillbaka i träning och förbereder sig inför det som komma skall. Nästa vecka drar slutspelet igång. Vilka som står för motståndet blir klart på söndag.

– Nu handlar det mest om att förbereda sig och köra på som vi gjort tidigare. Den enda skillnaden är väl kanske att man lägger lite mer fokus på detaljerna i spelet. Sen är det också viktigt att förbereda sig mentalt, speciellt för de som inte varit med och spelat slutspel tidigare.

Anton Carlsson själv har varit med och lirat slutspel med VH många gånger tidigare.

Har du någon drömmotståndare i kvartsfinalen?

– Nej. Vi pratade om det i går (måndag) och sa att det inte är någon idé att spekulera i det. Det är alltid något lag som väljer ett oväntat motstånd, så man vet aldrig.

Nytt för i år är att slutspelet spelas över bäst av fem-serier. Tidigare har det varit bäst av tre. Något som Carlsson ser positivt på.

– Roligt. Det tar bort lite av slumpmomentet i serierna och blir tuffare. Det blir mer likt Allsvenskan och SHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!