Fem punkter: "Börjar se ut som för ett år sedan"

Sporten synade mötet mellan Skövde och Vimmerby, där de sistnämnda gick vinnande med 3-2. Här lyfter vi fram fem punkter som vi tyckte var intressanta.

Skövde och Vimmerby Hockey möttes för andra gången den här säsongen.

Ishockey2021-02-07 19:25

1) Spelet i boxplay. Tränare Horsky varnade för Skövdes powerplay inför matchen. Men det blev aldrig särskilt farligt de gånger hemmalaget hade numerärt övertag. Vimmerby hade två utvisningar, båda gångerna försvarade de sig organiserat och stabilt i boxplay.

– Vi satte press när vi kunde sätta press. Och vi försvarade bra i uppställt försvar när vi behövde. Vi hade pratat mycket om deras powerplay innan och jag tycker grabbarna skötte det perfekt, säger Phil Horsky om spelet i boxplay.

2) Andra perioden! Vimmerby Hockey var 15 sekunder ifrån en näst intill perfekt genomförd period. Då gjorde Skövde mål. Men VH förtjänar ändå beröm för hur de spelade i matchens mittenperiod. Vissa stunder kändes det nästan som att de gulklädda gästerna hade powerplay. Så dominanta var de. Det var skott utifrån, puckar på mål och luriga passningar. Försvarsspelet? Jodå, det var också prickfritt. Åtminstone fram till Skövdes mål med 15 sekunder kvar.

3) Onödigt jämnt. Vimmerby började tredje perioden bra och hade flera chanser att göra 4-2. Då hade segern i princip varit säkrad och de hade bara kunnat spela av matchen. Framför allt Jonas Nyman hade ett par lägen. Det syntes att han var sugen på att näta mot sitt gamla lag. Men nu misslyckades VH med att ta vara på sina lägen och då kunde Skövde forcera för en kvittering. Hemmalaget tryckte på och hade några lägen, men Vimmerby försvarade sin ledning. Mot tuffare motstånd hade slutminuterna kunnat bli svettigare. Läropeng för framtiden.

4) Vimmerbys powerplay. Var allt frid och fröjd och guld och gröna skogar? Nej. Det var ingen perfekt insats av Vimmerby Hockey. Till exempel började de matchen svagt. Även spelet i powerplay går att anmärka på. Vimmerby hade powerplay två gånger och lyckades i stort sett inte skapa någonting. De förlorade första tekningen och sedan fick de aldrig riktigt ordning på spelet. Här kunde VH varit bättre.

5) Fjärde raka. Vimmerby går som tåget i Allettan just nu. 2-1 mot Visby/Roma, 4-1 mot Mörrum, 4-2 mot Troja/Ljungby. Och nu 3-2 mot Skövde. Det börjar se ut som det gjorde för ganska exakt ett år sedan, när Vimmerby såg helt oslagbara ut i fortsättningsserien. Om de kan hålla i den här formen har alla VH-supportrar en rolig vår framför sig. Det är åtta matcher kvar att spela, men visst börjar det lukta playoff för Phil Horskys gäng.