VH vann efter förlängning mot Skövde

Vimmerby Hockey såg länge ut att gå mot segern i träningsmatchen hemma mot Skövde. Gästerna kvitterade sent, men i förlängningen klev Anton Carlsson fram och avgjorde för VH. "Det såg riktigt bra ut stundtals", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Anton Carlsson avgjorde för VH i förlängningen.

Anton Carlsson avgjorde för VH i förlängningen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-08-26 21:58

Ett steg i rätt riktning. Så kan man summera Vimmerby Hockeys insats mot Skövde. När laget mötte Västervik tidigare på försäsongen hade man inte många ispass i benen. Mot Skövde hade man hunnit bli lite mer varma i kläderna och fick spelet att stämma bättre.

– Vi gör ändå en bra match som helhet. Särskilt i första och tredje perioden ser det ut som jag vill. Sedan släpper vi stundtals till lite väl mycket chanser, men vi var det bättre laget större delen av matchen.

Efter två perioder hade VH 3–1 att gå på, men de lyckades inte knyta till säcken helt. Skövde kvitterade sent i spel fem mot fyra.

– Vi åkte på en onödig utvisning på slutet, men det är bättre att vi gör sådana misstag nu på försäsongen och lär oss av det till serien drar igång.

undefined
Vimmerby Hockey mötte Skövde i säsongens första träningsmatch på hemmais.

VH drog ändå det längsta strået till slut. I spel tre mot tre i förlängningen avgjorde Anton Carlsson.

– Han hade ett bra läge att avgöra redan under ordinarie tid så det var skönt för Anton att han fick sätta dit den. Han spelade bra i sin kedja med Jakob Karlsson och Eddie Levin.

Övriga mål för VH gjordes av Bàlint Horvàth, Adam Bäckstrand (på straff) och Isac Andersson.

– De tre spelar tillsammans och gjorde också en stark match. Jag vill även lyfta fram unge backen Adam Lindblad som kom in och tog för sig. Scott Hector i målet är också värd ett plus för sin insats.

Vimmerby Hockey vann mot Skövde efter förlängning.
Vimmerby Hockey vann mot Skövde efter förlängning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!