Därför bröt Bärgård kontraktet med VH

Under måndagen blev det klart att forwarden Jesper Bärgård, som kom till VH inför säsongen, bryter kontraktet. Vi har pratat med 26-åringen, som säger att han redan fått flera förslag från andra klubbar.

Jesper Bärgård har brutit sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. "Jag har ändå kämpat på och varit positivt trots minimalt med istid", säger forwarden.

Jesper Bärgård har brutit sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. "Jag har ändå kämpat på och varit positivt trots minimalt med istid", säger forwarden.

Foto: Karl Edgren

Ishockey2019-12-17 16:05

– Det är tråkigt. Det blev ju inte riktigt som man hade tänkt sig så klart, säger Jesper Bärgård dagen efter beskedet att han bryter kontraktet med Vimmerby Hockey. 

Det blev sammanlagt tre mål och fem assist på 21 matcher i Vimmerby. Men efter ett par tuffa månader har nu forwarden lämnat Vimmerby Hockey. Anledningen till att Jesper ville bryta kontraktet var att han inte fick tillräckligt mycket speltid och förtroende. 

– När det blev tränarbyte så gick jag från att spela den rollen som jag blev värvad för och fick stort förtroende till att bli extraspelare ganska direkt. Jag hade ändå gjort sju poäng på sju matcher, säger Jesper.

Han tycker det har varit jobbigt att behöva stå vid sidan:

– Jag har ändå kämpat på och varit positivt trots minimalt med istid och vid ett tillfälle fick jag stanna hemma när resten åkte till Kalmar. Alla tränare tänker olika och det köper jag. Det var nytt och lärorikt att försöka vara positiv och behålla glädjen trots situationen.

Bärgård berättar att droppen kom i hemmamatchen mot Dalen. 

– Då var jag extraspelare och en forward i vårt lag blir skadad. Då valde de att spela någon annan dubbelt istället för att sätta in mig trots stor ledning i matchen. Då finns det ingen anledning för mig att vara kvar. 

Hur var din relation med Phil Horsky?

– Inga kommentarer. 

Varför tror du att speltiden minskade så mycket?

– Det vet jag inte. 

Så här sa tränaren Phil Horsky till Sporten i samband med att Bärgård bröt sitt kontrakt. 

– Jag förstår om han känner att han vill lämna klubben då med tanke på konkurrensen. Det är synd, eftersom han är en bra kille att ha i laget. Nu får vi gå vidare och önskar honom lycka till att hitta en ny klubb.

Utöver den begränsade istiden trivdes Bärgård bra i Vimmerby. 

– Superbra killar och förening. Bra stad också, så jag har trivts jättebra. Grabbarna är ju riktigt bra. 

Hur tror du det kommer gå för dem i fortsättningsserien?

– Jag hoppas att det går bra för dem. Det är ett bra lag, så det gäller bara att få ut den kvalitet som finns. 

Jesper Bärgård har ännu ingen ny klubb klar, men han har fått erbjudanden. 

– Det har ju bara gått en dag, men jag har fått mycket förslag. En del Allettanlag och sådär. Det är kul att det finns intresse. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!