Blytung förlust för VH mot Mariestad

Jobbigt, jobbigt. Ja, det kan man lugnt säga om man var VH-spelare. Vimmerby öste på i sista perioden och hade massor av chanser att vinna mot Mariestad. Istället blev det en supertung förlust (1-2).

Mariestad tog ledningen i matchen och vann till slut efter att ha blivit utspelat i sista perioden.

Ishockey2022-01-22 18:24

Seger senast mot Mariestad. Dags igen?

Att döma av spelet större delen av den första perioden såg det inte så ut. Gästerna var hetare, åkte mer skridsko och var tyngre i duellspelet. Rättvist gick västgötarna till periodvila med 1–0 i ryggen. Målet snyggt inprickat av Philip Norberg Aspnäs.

VH fick inte till sitt spel och hade svårt att vaska fram farligheter. Det kom att förändras.

Hemmalaget gjorde en utmärkt mittperiod och borde också ha vänt på steken. Nu fick Vimmerby nöja sig med ett mål. Precis som Mariestads mål var det vackert. Hugo Ollila fick en perfekt passning på offensiv blå och fri med Tobias Sandberg vispade han upp pucken i nättaket. Det märktes också att det var heta känslor mellan lagen. Det var mycket gruff och stök efter avblåsningarna.

I tredje fortsatte Vimmerby att spela riktigt bra och satte upp ett tempo som Mariestad hade svårt att matcha. VH hade många lägen att sätta 2–1, men ineffektivitet i kombination med otroligt bra målvaktsspel av Tobias Sandberg gjorde att gästerna vann. Detta sedan Jesper Lindén utnyttjat ett misstag i VH och satte 1–2.

Sett till spel och chanser var det helt orättvist, men sån här idrotten och hockeyn ibland.

VH-Mariestad: 1-2

Första perioden: 0-1 (3.28) Philip Norberg Aspnäs.

Andra perioden: 1-1 (32.49) Hugo Ollila (Todd Winder, Gustav Bågenvik).

Tredje perioden: 1-2 (53.17) Jesper Lindén.

Det blev en jämn fight mellan Vimmerby och Mariestad.