VH var inte tillräckligt effektiva – föll på övertid

Vimmerby Hockey får fortsatt vänta på säsongens första seger. Sista skärpan i avsluten saknades för VH för att det skulle räcka mot Borås i 3-4-förlusten efter övertid. "Jag är besviken att vi inte får med oss mer poäng", säger VH:s huvudtränare Hampus Sylvegård.

VH föll mot Borås efter sudden.

Ishockey2023-10-04 21:53

Vimmerby tog ledningen två gånger i onsdagens bortamatch mot Borås. Men efter varje mål fick inte VH leva på momentumet länge och hemmalaget kom tillbaka varje gång.

– Vi släpper till för enkla mål där vi inte är tillräckligt starka framför vår egen kasse. Det är för dåligt och vi tappar ödmjukheten, säger Hampus Sylvegård.

Sylvegårds mannar skapade flera bra målchanser mot Borås-målvakten Konstantin Barulin under den första och andra perioden. Men effektiviteten fanns inte där för VH och Barulin hade inga större problem att rädda de flesta av Vimmerbys skott.

– Vi gör flera bra saker men vi förvaltar inte våra lägen.

I den tredje perioden fick hemmalaget en drömstart när man redan efter 28 sekunder kunde göra 3-2. Vimmerby lyckades ta matchen till förlängning, men där blev Gustav Karlsson syndabock – då 19-åringen tappade pucken som ledde till avgörandet.

– Jag är besviken att vi inte får med oss mer poäng. Studsarna går lite mot oss nu.

Vilka positiva saker kan ni ta med er?

– Att vi skapar flera målchanser och jag tycker många bidrar både offensivt och defensivt.

Vimmerby gjorde ett målvaktsbyte jämfört med seriepremiären mot Kristianstad. Robin Christoffersson ut och Scott Hector in.

– Han var okej och det är inte han det faller på, säger Sylvegård om Hectors insats.

VH:s mål gjordes av Gustav Karlsson, Eddie Levin och Hugo Ollila.

Borås mot Vimmerby

Resultat: 4-3

Mål och assist: 0-1 Gustav Karlsson, assist Isac Andersson, 1-1 Albin Storm, assist Leo Böris, 1-2 Eddie Levin, assist Anton Carlsson och Jakob Karlsson, 2-2 Oskar Håkansson, assist Albin Storm och Leo Böris, 3-2 Niko Ahoniemi, assist Anders Eriksson och Henrik Eriksson, 3-3 Hugo Ollila, assist Isac Andersson, 4-3 Niko Ahoniemi.

Skott: 23-40