Bäckstrand om drömstarten: "Kul att lira nu..."

Adam Bäckstrand har ett stort register. Det vet vi. Det syns också tydligt att han älskar att lira hockey. Som i det andra kvartsfinalmötet mot HC Dalen. "Det var skoj och vi har fått en kanonstart", säger han med ett stort, stort leende.

Adam Bäckstrand gjorde både mål och assist när VH vann med 5-3 mot Dalen.

Adam Bäckstrand gjorde både mål och assist när VH vann med 5-3 mot Dalen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-09 06:30

Det där med leendet är något som verkar karaktärisera 23-åringen. Allt som oftast drar han på smilbanden och verkar för det mesta trivas alldeles utmärkt med livet – och med hockeyn. 

Och det är klart. Efter hans egen och lagets prestation i onsdags går det inte att göra något annat. 

– Det är kul att lira, inte minst såna här matcher. Det var tufft på isen och Dalen spelade sitt spel och försökte väl få oss ur balans, men det tyckte jag inte att de lyckades med. Vi höll oss coola och lugna. 

Centern var precis som alla andra i VH supernöjd med 5–3-vinsten. Han själv bidrog i allra högsta grad till att Vimmerby skaffat sig ett kanonläge i matchserien. Bäckstrand låg bakom det vackra 2–1-målet óch prickade själv in 3–1 efter en retur.

Ert andra mål var något alldeles extra, eller hur...?

– Haha, jo, det var snyggt. Helt plötsligt var Isac (Andersson) helt ren, så det var bara att passa honom, säger han och får det att låta som den mest självklara saken i världen att göra i det läget. 

När vår pratstund var över traskade han in till lagkompisarna i omklädningsrummet med ett....just det. Stort leende. 

Dalen-Vimmerby: 3–5

Första perioden: 0–1 (14.50) Oskar Lindgren (Adam Bäckstrand, Balint Horvath), 1–1 (15.57) Colton Kalezic, 1–2 (19.44) Isac Andersson (Adam Bäckstrand, David Thomson). Andra perioden: 1–3 (33.02) Adam Bäckstrand (David Thomson), 2–3 (34.42) Hampus Pettersson. Tredje perioden: 2–4 (46.58) Oscar Gustafsson, 3–4 (53.30) Erik Thorwalls, 3–5 (59.57) Hugo Ollila. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!