Vimmerby IK tog viktig seger pÄ hemmaplan

Under lördagseftermiddagen tog topplaget Vimmerby IBK en viktig seger i damernas division tvĂ„. 4–2 hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom betyder att laget fortsatt toppar tabellen.

Sofia Söderlund, Nelly Passmark, Stella Milton och Minea Snickars gjorde mÄlen för Vimmerby.

Sofia Söderlund, Nelly Passmark, Stella Milton och Minea Snickars gjorde mÄlen för Vimmerby.

Foto: Privat

Innebandy2023-02-04 17:21

I toppen av division tvĂ„ gör framför allt Vimmerby, Kalmarsund och StenĂ„sa-Sandby-GĂ„rdby upp om segern. Under lördagen fick tabelledande Vimmerby IBK en gyllene chans att öka avstĂ„ndet ner till tredjeplacerade Kalmarsund. En chans hemmalaget tog till vara pĂ„ genom att vinna med 4–2.

– Det var en riktigt stark prestation av tjejerna i dag. Verkligen imponerande, sĂ€ger trĂ€nare Micael Nilsson.

Vimmerby rivstartade matchen och gick tidigt upp i en 2–0-ledning efter mĂ„l av Nelly Passmark och Minea Snickars. Men i den andra perioden höjde sig gĂ€sterna och fick in tvĂ„ bollar bakom Ida Nyman i hemmakassen. Helt lika inför sista perioden alltsĂ„.

– Vi öppnar starkt och Ă€r riktigt bra i första perioden. I andra kommer vi ut ganska tveksamt samtidigt som Kalmar vĂ€xlar upp och spelar med hög press. De hade en hel del spel i vĂ„r zon, men vi lyckas hitta tillbaka efter halva perioden, sĂ€ger Micael Nilsson.

I mitten av tredje perioden drabbades Vimmerby av en tvĂ„minutare för felaktigt byte. Stella Nilsson tog plats pĂ„ bĂ€nken för att sitta av utvisningen – och direkt nĂ€r hon kom tillbaka i spel sköt backen in det sĂ„ viktiga 3–2-mĂ„let för hemmalaget. Och med bara sekunder kvar faststĂ€llde Sofia Söderlund slutresultatet 4–2 i tom bur.

Hur ser du pÄ fortsÀttningen?

– Vi tar en match i taget som vi sagt frĂ„n början. Vi ska fortsĂ€tta pĂ„ den inslagna vĂ€gen, spela en match i taget och sĂ„ fĂ„r vi se hur lĂ„ngt det tar oss.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!