16-åringen gör debut: "En irrationell spelartyp"

Efter fyra veckor utan match är Vimmerby IBK redo för spel. Lördagens möte med Nyköping hemma blir den första av sex matcher inom loppet av 18 dagar för laget. Den blir också speciell för 16-årige Linus Hemmingsson som kommer att få göra sin debut.

Linus Hemmingsson gör debut i VIBK:s A-lag mot Nyköping på lördagen.

Linus Hemmingsson gör debut i VIBK:s A-lag mot Nyköping på lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-04 17:00

VIBK har en tuff period framför sig. Med nio matcher kvar att spela av serien ligger laget näst sist och har sju poäng upp till säker mark. Till lördagens motståndare Nyköping skiljer det tolv poäng. Ändå är det en match där Vimmerby ska ses med klar chans till poäng.

– Vi spelade 5–5 mot Nyköping borta i höstas. Den gången låg vi under med 5–0 efter knappt halva matchen. Efter en timeout tog vi tag i spelet och lyckades komma ikapp och kvittera i slutminuten. Sedan tycker jag att vi var närmast att avgöra i förlängningen, säger VIBK-tränaren Michael Elmér som därför har en god känsla inför helgens match.

Det går att sätta vissa frågetecken för lagets dagsform då de inte spelat sedan den 7:e januari. Tre matcher har fått skjutas på framtiden sedan dess. 

– Vi har ändå kunnat träna på hela tiden bortsett från ett par dagar förra veckan när vi stängde ner verksamheten eftersom smittspridningen tog fart bland spelarna. Jag är inte orolig för att det ska ha påverkat formen. Några av spelarna som var sjuka förra veckan har i och för sig bara hunnit göra en träning sedan dess. Därför kommer vi att starta på tre formationer för att orka hela matchen.

Mot Nyköping kommer Linus Hemmingsson få chansen i A-laget för första gången. 

– Han är 16 år och det märks att han tillhör en generation som är uppvuxen med innebandy. Han är en irrationell spelartyp som har ett helt annat sätt att uttrycka sig på banan. Han vågar utmana och gå framåt och ger oss en ny dimension i spelet. Han går in som vänsterforward och bidrar både med ett bra skott och är passningsskicklig.

VIBK jobbar medvetet med att släppa fram egna produkter. På senare tid har flera unga förmågor fått chansen att träna med A-laget.

– Spelare som Axel Gustafsson, Adrian Milton, Theodor Djurstedt, Filip Hultkvist och Vilgot Kronstrand har fått prova på att träna med oss. De är födda 2006 och 2007 och en del av dem skulle mycket väl kunna få chansen i A-laget redan nu. Åldersbestämmelserna gör dock att de får vänta något år eller två på det.

Tidigare i veckan har även VIBK förlängt kontraktet med två spelare i truppen. Det är Emil Johansson och Kevin Hultman som är klara för två år till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!