Pettersson om framtiden: "Inte hört något från klubben"

Stanna eller gå? Vimmerby IBK:s tränare Alexander Pettersson svävar i ovisshet. "Jag är kontraktslös och har inte hört något från klubben. Jag har fått en förfrågan från en annan klubb, men vill avvakta besked från VIBK", säger han.

Alexander Petterssons framtid som tränare i Vimmerby IBK är oviss.

Alexander Petterssons framtid som tränare i Vimmerby IBK är oviss.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-04-04 12:30

Den gångna säsongen var den första för Alexander Pettersson som huvudtränare för VIBK. Efter en lovande inledning i division 2 dalade laget successivt och slutade först på nionde plats.

– Det är klart att det fanns förhoppningar om en bättre placering. Samtidigt gjorde vid det ändå godkänt med tanke på förutsättningarna. Vi tappade ryggraden i laget inför säsongen och har haft en tunn trupp och gått runt på 12-13 spelare. 

Vad var det som gick snett i spelet?

– Det går inte att blunda för att vi släppte in flest mål i serien. När vi har jobbat med att sätta ett nytt anfallsspel har försvaret blivit lidande. Vi har blivit hårt straffade för misstag som görs offensivt i många matcher. I början räddade vi upp det genom att göra många mål, men det höll inte i längden.

Vilka spelare har klivit fram den här säsongen?

– John Pettersson är den som sticker ut klart mest. Han kom tvåa i poängligan och har tagit rollen som drivande på helt rätt sätt tillsammans med Adrian Brorsson. Emil Johansson sticker också ut med sina 32 mål och jag tycker att Elias Travtjenko blivit mer komplett som spelare efter att ha jobbat hårt på sitt defensiva spel.

VIBK har redan gjort klart med ett nyförvärv i hemvändaren Elliot Kronstrand. 

Hur ser läget ut i truppen i övrigt?

– Många av spelarna har gällande kontrakt. Det är egentligen bara Ricky Gustafsson, Emil Johansson och Kevin Hultman som inte har det. Sedan finns det krokar ute för att förstärka laget med spelare utifrån.

Innan arbetet för kommande säsong fortsätter behöver en viktig fråga lösas. Vem eller vilka som ska leda laget kommande då.

– Mitt kontrakt som tränare för Vimmerby gick ut den 31 mars och detsamma gäller för Michael Elmér som varit sportchef och assisterande tränare. 

Hur tänker du inför kommande säsong?

– Jag vet inte riktigt. Mitt första år som huvudtränare har varit tufft men samtidigt extremt lärorikt. Visst hade det varit kul att jobba vidare på det, men jag vet inte hur VIBK tänker kring det. Jag har inte hört något från dem så just nu ligger bollen hos styrelsen, säger Alexander och fortsätter: 

– Det är en klubb som har hört av sig och undrat om jag skulle vara intresserad av en ledarroll i deras damlag. Jag vill veta hur det blir med Vimmerby innan jag tar ställning till det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!