Tränaren nära att lägga av – fortsätter i ny roll

Viktor Sandborg funderade på att lägga av som ledare. Men han kom på andra tankar när Rimforsa IF:s styrelse erbjöd honom rollen som assisterande tränare. "Det är ett spännande och intressant uppdrag", säger 27-åringen.

Stefan Jonsson, Johan Tillmar och Viktor Sandborg.

Stefan Jonsson, Johan Tillmar och Viktor Sandborg.

Foto: RIF

Innebandy2020-05-19 09:39

Nu har Rimforsa Innebandy i princip spikat sin ledarorganisation till den kommande säsongen. Nye tränaren Johan Tillmar får sällskap av Viktor Sandborg (assisterande), Stefan Jonsson (hjälptränare), Pierre Borell (lagledare), Fredrik Bengtsson (lagledare) och Sebastian Claesson (lagansvarig/lagledare). Det som fattas är en matchcoach för U-laget.

Viktor Sandborg är laddad inför sitt nya uppdrag:

– Vi har en väldigt bra grund att stå på. Truppen kommer i stort sett vara intakt.

När startar försäsongen?
– I början av augusti. Vi tycker att det räcker så. Det upplägget har föreningen alltid haft, vad jag vet.

Viktor Sandborg är ett välkänt ansikte i RIF. Trots att han "bara" är 27 år gammal har han skaffat sig mycket erfarenhet genom åren.

–Jag tog mitt första tränaruppdrag som 14-åring. Sedan dess har jag haft några olika roller i föreningen. De senaste säsongerna har jag haft hand om U-laget. Egentligen hade jag tackat för mig, men när styrelsen hörde av sig var det lockande att fortsätta.

Vad har du fått för intryck av den nye tränaren Johan Tillmar?
– Han har gett ett väldigt bra intryck så här långt, både som tränare och person. Han är seriös, lyhörd och har mycket innebandykunskap. Jag tror att det är nyttigt för spelarna att få en ny tränare utifrån. Det kommer vara nyttigt för mig också.

36-årige Stefan Jonsson, som är en av klubbens bästa spelare genom tiderna, är ny hjälptränare.

– Det blir perfekt. "Steffe" är rutinerad och har viss kännedom om truppen sedan tidigare. Tanken är att han ska medverka på ungefär 50 procent av träningarna och mestadels fokusera på den individuella utvecklingen hos spelarna, säger Viktor Sandborg.

Det blir Johan Tillmar och Viktor Sandborg som kommer leda RIF:s A-lag säsongen 2020/21.
Det blir Johan Tillmar och Viktor Sandborg som kommer leda RIF:s A-lag säsongen 2020/21.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!