Svag start fällde VIBK: "Fler måste leverera"

Underläge med 4–0 efter första perioden blev för tufft. Vimmerby IBK höll jämna steg med Linköping FBC hemma resten av matchen, men fick se sig besegrade med 8–4.

Linköping stack ifrån tidigt och kunde hålla undan och vinna med 8-4 mot Vimmerby.

Innebandy2021-10-08 21:43

VIBK kom med lite vind i seglen efter att ha hämtat upp 5–0-underläge mot Nyköping borta till 5–5 och tagit säsongens första poäng. Mot Linköping blev tidigt uppförsbacke igen då gästerna ganska behändigt gick fram till 4–0 i första perioden.

Sedan kom även 5–0 i början av andra innan Michael Elmér valde att gå ner från tre till två formationer och kasta om en del i kedjorna. Det fick VIBK att tända till och Jonas Friberg lyckades spräcka nollan innan andra perioden var över.

– Vi höjde oss rejält efter att vi gick ner på folk. Chanser fanns för ytterligare mål, men deras målvakt storspelade verkligen och gjorde ett par avgörande räddningar, sa Michael Elmér.

David Henningsson heter Linköpings målvakt som har meriter från U19-landslaget och visade prov på det mot VIBK.

I upptakten av tredje lyckades Jonas Friberg överlista Henningsson två gånger om, men Linköping gick ifrån till 7–3 och hade matchen under kontroll. Mattias Zeilon fick till en reducering till i slutminuterna i power play, men VIBK föll ändå med 8–4.

– Det är fler spelare än Friberg som behöver leverera för att det ska gå vägen. Sedan håller det inte att släppa iväg dem till fyra bollar direkt. Nu har vi två veckor på oss att få träna ordentligt till nästa match i alla fall, sa Michael Elmér.

Målen VIBK: 1–5 Jonas Friberg, 2–5 Jonas Friberg (Jonatan Green), 3–6 Jonas Friberg (Johan Carlsson), 4–7 Mattias Zeilon (Jonas Friberg).