Succé för nya kedjan: "Som Duracellkaniner"

En nykomponerad formation låg bakom en stor del av vändingen och vinsten för VIBK mot Craftstaden i tisdags. "Vi har döpts till Duracellkedjan, och det passar ganska bra", säger Kevin Rosén som är en del av den.

Kevin Rosén, t.h, jublar ikapp med John Pettersson och Kevin Hultman efter ett av hans mål mot Craftstaden senast.

Kevin Rosén, t.h, jublar ikapp med John Pettersson och Kevin Hultman efter ett av hans mål mot Craftstaden senast.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-05 09:00

VIBK-tränaren Michael Elmér har provat olika formationer i inledningen av säsongen när laget har radat upp tunga förluster. Senast kom vändningen via 11–7 hemma mot Craftstaden. Den nya tredjefemman hade en stor del i framgången.

– Vi har provat runt lite och låtit bland annat Jonas Friberg byta mellan kedjorna. Det gäller att rätt roll för varje spelare och nu funkade det bra när han fick spela med Kevin Rosén och Kevin Hultman i kedjan med John Pettersson och Kalle Hjelmland som backar. Det är en rutinerad herre och fyra unga som gillar att springa och spela med fart. De påminner om Duracellkaniner ute på planen, säger Elmér.

En av spelarna i den nya formationen är Kevin Rosén som gillar namnet.

– Vi är en väldigt offensiv formation så Duracellkedjan beskriver oss rätt bra. Vi gick fyra plus i matchen senast och nästan alla bidrog med poäng. Det var skönt för mig personligen också att få komma in och göra ett par mål efter att ha varit utanför laget ett tag.

Vad betyder segern för laget?

– Den stärker självförtroendet och det är viktigt för fortsättningen.

På fredagskvällen tar VIBK emot CL98 hemma. En konkurrent i bottenstriden.

– De kommer från en förlust i derbyt mot Kalmarsund i veckan. Jag vet att de har tappat två rutinerade spelare inför säsongen. Det vore skönt med en seger till, säger Michael Elmér som inte planerar att ändra i laget som avslutade senast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!