Tredje gången gillt för VIBK mot Nyköping

På måndagseftermiddagen gav Svenska Innebandyförbundet klartecken för att Vimmerby IBK:s match hemma mot Nyköping kan spelas på tisdagen. "Det har varit många turer fram och tillbaka, men det är skönt att matchen blir av", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Michael Elmér tränar Vimmerby IBK som ska göra ett tredje försök att spela matchen mot Nyköping på tisdagen.

Michael Elmér tränar Vimmerby IBK som ska göra ett tredje försök att spela matchen mot Nyköping på tisdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-07 17:50

VIBK:s match mot Nyköping skulle egentligen ha avgjorts den 15:e januari enligt det ordinarie spelschemat. Den fick skjutas fram på grund av smittspridning hos det sörmländska laget. Nytt datum var tänkt att bli den 5:e februari, i lördags. Då lämnade Nyköping återbud på matchdagen av samma anledning.

Då sattes ett preliminärt nytt datum för matchen till tisdagen den 8:e februari. Det har nu godkänts av förbundets tävlingsutskott och av allt att döma blir det spel i idrottshallen.

– Tävlingsutskottet hade flera ärenden att hantera kopplade till flyttade matcher i vår serie under dagen. De hade begärt in en plan av Nyköping senast klockan 15.00 på måndagen. Den gick ut på att laget har pausat sin träningsverksamhet med hänvisning till att de har smittspridning i truppen. De ska ändå få ihop en tillräcklig trupp med friska spelare som kan möta oss och dessutom spela två matcher till på onsdag och lördag den här veckan.

Hur ser ni på den lösningen?

– Vi hade en viss förhoppning att det sena återbudet i lördags kunde ha gett oss en seger på walk over, men hade inte räknat med det. Nu blir det match och vi får spela om det och det är helt okej. Sedan ska det bli intressant att se hur många spelare de kommer med.

Noterbart är att matchen på tisdagen blir den sista för ett lokalt lag där publikrestriktioner fortfarande gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!