Sportchefen listar sina bästa värvningar

Att värva spelare och kanske framför allt då rätt spelare, är en konst. Det är inte alltid helt enkelt att hitta rätt. Michael Elmér har varit värvningsansvarig och sportchef i Vimmerby IBK i många år. Vi bad honom att lista sina bästa värvningar.

Michael Elmér har gjort många värvningar till Vimmerby IBK under årens lopp. Här ser ni några av de bästa enligt honom själv: Peter Hirschman, Joachim Jonsson, Oliwer Wronski och Jonas Friberg.

Michael Elmér har gjort många värvningar till Vimmerby IBK under årens lopp. Här ser ni några av de bästa enligt honom själv: Peter Hirschman, Joachim Jonsson, Oliwer Wronski och Jonas Friberg.

Foto: Arkiv

Innebandy2023-03-13 19:00

Säsongen lider mot sitt absoluta slut. Vimmerbys herrlag har bara en seriematch kvar att spela. Michael Elmér har haft kombinerad roll som assisterande tränare och sportchef 2022/2023. Hur det blir nästa säsong är inte helt klart. Under årens lopp i VIBK har han haft hand om många spelare, men frågan är vilka han anser vara de bästa värvningarna han gjort under de här åren. 

Urvalet är stort. Valet svårt. Till slut landade Elmér i följande namn:

• PETER HIRSCHMAN, forward och poängmaskin

"Värvade honom både från Västerås till VIBK 2006 och kom även till Westervik när jag var tränare där 2009. Peter var en mycket spelintelligent lirare och hade en vinnarmentalitet utöver det vanliga". 

undefined
Jonas Friberg

• JONAS FRIBERG, forward med hög status i VIBK

"En målspruta av rang som håller fortfarande. Värvade honom tillbaka till Vimmerby från Finspång 2005". 

undefined
Joachim Jonsson i VIBK-dressen. I bakgrunden ser ni en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, Kim Nilsson.

• JOACHIM JONSSON, spelskicklig och poängstark forward från Oskarshamn

"Högerskytt som vi lyckades få hit från Craftstaden 2006". 

• MATTIAS NILSSON, egen produkt som gjorde comeback i Vimmerby

"En hårdskjutande back med landslagsmeriter som kom tillbaka till VIBK 2005 efter att ha spelat i Finspång/Norrköping".

• OLIWER WRONSKI, intressant spelartyp som förgyllde VIBK under några säsonger

" Högerfattad skytt som hade spelat i högsta ligan i Finspång. Han kom till oss 2005". 

undefined
Albin Alfonsson

• ALBIN ALFONSSON, löpstark forward från Westervik. 

"Albin bildade en mycket framgångsrik kedja med Jonatan Green och Victor Wall. Värvades till Vimmerby 2019. Under debutåret gjorde han 48 poäng i division två. Något han ännu inte lyckats matcha i moderföreningen Westervik".

• JOHN PETTERSSON, poängmakare som lyft och är viktig för dagens VIBK. Toppar den interna poängligan och är tvåa totalt i serien. 

"Han har tagit stora steg sen han kom till VIBK från Westervik 2019. John är en oslipad diamant och har tagit stora steg i sin utveckling. Han har gjort över 170 poäng sedan han kom till Vimmerby".

• CHRISTIAN KLINTORPH, duktig forward som öste in poäng. Är med på listan då Elmér värvade honom till Westervik, men har också ett förflutet i VIBK

"Kom tillbaka till Westervik efter en sejour i Växjö IBK. Gjorde smått otroliga 103 poäng säsongen 2009/2010 på 22 seriematcher."

Michael Elmér har spaning på spelet.
Michael Elmér har spaning på spelet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!