Elmér och VIBK kan gå skilda vägar

Elva år i klubben totalt. Fyra år den senaste sejouren. Snart kan det blir så att Michael Elmérs och Vimmerby IBK:s vägar skiljs åt igen. "Jag blir inte kvar som assisterande tränare nästa säsong. Hur det blir med rollen som sportchef är öppet för diskussion", säger han.

Michael Elmér kommer inte blir kvar i någon roll som tränare i VIBK nästa säsong.

Michael Elmér kommer inte blir kvar i någon roll som tränare i VIBK nästa säsong.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2023-02-16 20:00

Efter Vimmerby IBK:s degradering till division ett skedde en rockad i tränarstaben inför den här säsongen. Alexander Pettersson klev upp som huvudtränare och Michael Elmér tog hans position som assisterande tränare.

– Min ambition från början var att bara jobba som sportchef för herr- och damlaget den här säsongen. Det landade i ett kombinerat uppdrag. Även om det har funkat bra så känner jag att det är dags för en förändring till nästa säsong. Efter fyra år på tränarbänken behöver spelarna höra en ny röst, säger Elmér.

Kommer du bli kvar i din roll som sportchef?

– Det är öppet för diskussion. Föreningen står i ett vägskäl och behöver bestämma hur de ska jobba framåt. Det är inte många klubbar på den här nivån som har en ren sportchef. Finns det ideella krafter i föreningen som kan lösa de sysslorna så vore det kanske bättre. Inte minst med tanke på den ekonomiska situation som råder i samhället. 

undefined
Vimmerby IBK:s damer har gjort en stark säsong och ser ut att kunna få kvala till division ett.

Är du nöjd med klubbens sportsliga resultat?

– När det gäller damlaget är jag supernöjd med vad de har uträttat. I augusti fanns det bara åtta spelare i truppen. Nu är de med i toppstriden och kan få kvala till ettan. Herrlaget säkrar sannolikt nytt kontrakt om vi tar poäng mot Hovmantorp på fredagen. Kan vi hålla i och ta en mittenplacering har vi klarat vårt mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!