Elmér inför stormötet: "Har inget att förlora"

I helgen fÄr Vimmerby IBK chansen att mÀta sina krafter tvÄ gÄnger om mot ett av Sveriges bÀsta lag. "Teoretiskt sett har vi inget att hÀmta mot ett lag som Kalmarsund, men det Àr stort att bara fÄ möta dem och jag ser det som att vi inte har nÄgot att förlora", sÀger VIBK-trÀnaren Michael Elmér.

VIBK-trÀnaren Michael Elmér Àr osÀker pÄ om Jonatan Green kommer till spel mot Kalmarsund.

VIBK-trÀnaren Michael Elmér Àr osÀker pÄ om Jonatan Green kommer till spel mot Kalmarsund.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-08-26 16:30

Kalmarsund har aviserat att de kommer med ett starkt lag med Kim Nilsson i spetsen till fredagens första match i Vimmerby.

– Det hedrar Kalmarsund att de gör pĂ„ det viset och agerar ambassadörer för sporten och tar chansen att sprida sporten och sin verksamhet. Matchen blir Ă€ven en fin kickstart pĂ„ sĂ€songen för oss efter pandemin, sĂ€ger Michael ElmĂ©r som inte har nĂ„gra illusioner om att VIBK ska lyckas störa dem över tvĂ„ matcher.

– Ser man spelare för spelare sĂ„ har vi teoretiskt sett inget att hĂ€mta. Det kommer att krĂ€vas riktigt bra prestationer bĂ„de som lag och individuellt av oss för att kunna ge dem en match. I ett sĂ„dant hĂ€r lĂ€ge ser jag det som att vi har inget att förlora.

VIBK har börjat försÀsongen starkt annars och Elmér har fÄtt se bÄde nyförvÀrv och yngre förmÄgor frÄn de egna leden kliva fram direkt.

– Det Ă€r angenĂ€ma problem att ta ut laget. Vi har inte spikat hur formationerna ska se ut Ă€n utan det fĂ„r klarna nĂ€rmare seriepremiĂ€ren.

Senast saknade VIBK skyttekungen Jonatan Green mot Olofström pÄ grund av skada.

– Han har kĂ€nning av en gammal skada som han drog pĂ„ sig för ett Ă„r sen. Han ska testa hur det kĂ€nns pĂ„ torsdagens trĂ€ning. Det kĂ€nns som 50/50 att han kan spela.

Till fredagens match tar VIBK in 150 ÄskÄdare.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!