Det här är något helt annat än spel i trean HHF

Jojo. Hultsfreds HF fick en ny bekräftelse på att det skiljer mycket mellan division tre och tvåan. Norrköping var som väntat klassen bättre när lagen möttes i Hagadal. Trots 29–40 fanns det en hel del att glädja sig åt i HHF. "Det här var ett klart fall framåt", säger den sansade tränaren Andreas Sundqvist efteråt.

Axel Andersson-Landholm gjorde en stark match för Hultsfred mot Norrköping.

Axel Andersson-Landholm gjorde en stark match för Hultsfred mot Norrköping.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2023-10-15 17:23

Och det är klart. Det ska skilja en nivå mellan de här lagen. Det gjorde det också. Men så var inte fallet till en början. Faktum är att nykomlingen Hultsfred skakade om det forna division ett-laget. Rejält. HHF hade ledningen flera gånger i första halvleken, bland annat med 12–11. 

Då satte gästerna i en högre växel, gjorde fem raka mål och gick fram till 12–16. 

– Tyvärr slarvade vi ganska mycket och hade flera tekniska misstag. Det blev för kostsamt, säger HHF-tränaren i en analys. 

Hultsfred hämtade sig aldrig från det minirycket av Norrköping och var faktiskt aldrig nära att komma ifatt målmässigt. 

Trots att det länge var jämnt kunde Norrköping gå till pausvila med sju bollar tillgodo (14–21).

undefined
Nej. Adrian Söderpalm fick konstatera att det blev förlust.

Hultsfred hade stora problem att få bukt med den briljante Anton Skogwik, som satte åtta mål bara i den första halvleken och 13 totalt. 

Matchbilden var ungefär densamma efter paus. Med dominans från Norrköping. 

Till slut landade vi i 29–40. 

Sundqvist var ändå inte alltför nedslagen efter den klara förlusten.

– Det här var vår bästa match så här långt i serien. Vi har inte alls lyckats matcha motståndarna i de första två matcherna. Nu hängde vi ändå med en bra bit in i den första halvleken och det hade vi också pratat en hel del om inför matchen. Att vi gör 29 mål framåt är förstås också bra. Det får vi vara nöjda med. 

Vad är du mindre nöjd med?

undefined
Hultsfreds tränare Andreas Sundqvist var hyfsat nöjd med insatsen mot Norrköping, som ändå vann stort.

– Tja, att vi återigen släpper in för många mål. Det märks att Norrköping är mycket mer samspelta än oss och har en högre fart i sitt spel. Vårt försvarsspel har inte satt sig än. Vi måste fortsätta jobba med fysen. Norrköping är betydligt starkare än oss och vi hade svårt i spelet en-mot-en. Sen är det inte alltid lätt att få ihop det rent träningsmässigt eftersom vi är många i laget som bor på andra orter. 

Man kan kanske tro att Hultsfreds målvakter hade en tung eftermiddag i Hagadal efter 40 baklängesmål. Så var inte fallet. Inte alls. 

– Nä, både Felix (Andersson) och Tim (Johansson) var väldigt bra. De hade en otacksam uppgift. Norrköping kom ju nästan bara till avslut från sex meter. Det säger väl det mesta om att vi hade lite problem bakåt. 

HHF-Norrköping: 29-40

Hultsfreds mål: Axel Andersson-Landholm 8, Gustav Föghner 5, Christoffer Sundqvist 4, Adrian Söderpalm 4, Elias Andersson- Landholm 4, Gustaf Örnros, Rasmus Hesselgård, Mahmed Abdi Ali, Oskar Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!