Styrkebeskedet: Vimmerby Hockey klart för Allettan

Det var i stort sett aldrig någon tvekan. Trots Halmstads ledningsmål i den första perioden så var söndagens match helt och hållet Vimmerby Hockeys. VH vann med 6–2 i Halmstad Arena och är klara för Allettan.

Halmstad2021-01-03 18:15

Det fanns risk för att den avgörande matchen mellan Halmstad och Vimmerby skulle bli avvaktande till en början. Så blev det inte. Lagen inledde i en rasande takt och bjöd på tre mål i den första perioden. Det var hemmalagets Robin Dahse som satte ledningsmålet, men VH kom tillbaka. Jakob Karlssons låga skott intill stolpen betydde 1–1 i den 14:e minuten, och fem minuter senare hittade samma spelare fram till Mathias Wigley, som kunde pricka in 2–1 till VH i powerplay.

Den andra perioden blev lika händelserik. VH rivstartade och utökade sin ledning med både ett och två mål. Först styrde Todd Winder in trean, efter att Eric Backman avlossat från blå. Fem minuter in i den andra perioden kom fyran, också den efter styrning. Den gången var det Pierre Gustavsson som mycket elegant var sist på pucken.

Halmstad gav sig inte. Mattias Åkessons reduceringsmål gav matchen liv och nerv igen – men det blev periodens sista mål.

Och istället för att hemmalaget skulle ösa på i den sista perioden så var det Pierre Gustavsson som tidigt fick sätta spiken i kistan, när pucken hittade fram till honom i periodens tredje minut. "PG" gjorde inga misstag och kunde enkelt sätta 5–2 för VH. Luften gick ur Hammers, som egentligen aldrig var nära att reducera igen. Istället fick kaptenen Anton Carlsson kröna en fin insats med att sätta 6–2 i öppen kasse och fastställa slutresultatet.

Vimmerby Hockey slutar därmed femma i den södra Hockeyettan och är klara för Allettan. För Halmstad väntar istället en fortsättningsserie.

Målen: 1–0 Robin Dahse (08:59), 1–1 Jakob Karlsson (13:38), 1–2 Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) (19:20), 1–3 Todd Winder (Eric Backman) (21:57), 1–4 Pierre Gustavsson (Oskar Lindgren, Gustav Jansson) (25:43), 2–4 Mattias Åkesson (33:09), 2–5 Pierre Gustavsson (Ludvig Vännström, Gustav Jansson) (42:13), 2–6 Anton Carlsson (Oskar Carlsson) (59:06).

Skott: 11–10, 16–6, 13–12.