Vimmerby GK höjer sin satsning – vill locka mer folk till spel

Nya styrelsemedlemmar, nya grÀstees och ett Äterupptagande av satsning pÄ ungdomar. Vimmerby Golfklubb vÀljer att satsa hÄrt pÄ flera olika omrÄden för att fÄ Ànnu bÀttre snurr pÄ verksamheten.

Maria Holmbjer, Thomas Mattsson, Gunnar Nyberg och Jan Praznik tillhör styrelsen i Vimmerby Golfklubb.

Maria Holmbjer, Thomas Mattsson, Gunnar Nyberg och Jan Praznik tillhör styrelsen i Vimmerby Golfklubb.

Foto: Jens Lidesjö

Golf2024-04-13 19:00

Men vi tar en sak i taget, nÀmligen styrelsen. Jan Praznik fortsÀtter som ordförande, Gunnar Nyberg som Àr huvudansvarig över anlÀggningen Àr fortsatt kassör och Jonny Johansson Àr kvar som ledamot.

Nytillkomna Àr Maria Holmbjer som valdes in som ledamot samt Thomas Matsson, som tar över rollen som sekreterare efter Matilda Agebjörn som blir kvar som ledamot.

Thomas Mattsson Àr ocksÄ den som möter upp oss nÀr Vimmerby Tidning kommer och besöker golfklubben. Utöver rollen som sekreterare kommer han vara drivande i utvecklingen av golfklubben framöver, och ansvara över en hel del administrativt arbete.

undefined
Sedan Ärsmötet har Thomas Mattsson tagit över rollen som sekreterare i Vimmerby GK.
undefined
Sedan nÄgon vecka tillbaka öppnade banan för Äret.

Det hörs direkt pÄ dialekten att Thomas, som i grunden Àr trÀdgÄrdsmÀstare, inte Àr hÀrifrÄn. Stockholmaren flyttade för 20 Är sedan ned till SmÄland, efter mÄnga intensiva Är som företagare. Som mest hade hans tvÄ företag 80 anstÀllda.

Men utöver fortsatt deltidsarbete i ett av företagen kommer mycket av hans vakna tid nu Àgnas Ät engagemanget i Vimmerby GK, som för tillfÀllet har drygt 100 medlemmar.

– Vi vill fĂ„ Ă€nnu bĂ€ttre snurr pĂ„ verksamheten. Visionen för mig Ă€r att vi fortsatt ska ha en oerhört vĂ€lskött golfbana. Gunnar Ă€r en vĂ€ldigt skicklig greenkeeper, men vi vill locka hit Ă€nnu mer folk för spel.

Som en del i det arbetet kommer besökarna kunna slÄ ut frÄn grÀstees pÄ hÄl fyra, fem och sex.

– BĂ„de besökare och medlemmar har framfört önskemĂ„l om detta och det Ă€r en bidragande orsak till varför vi gör den hĂ€r förĂ€ndringen, sĂ€ger Gunnar Nyberg.

– VĂ„ra sex, Ă€ldre korthĂ„l Ă€r redan "igĂ„ng" och vi rĂ€knar med att öppna övriga tre sista veckan i april. DĂ€r kommer det finnas grĂ€stees som vi anlagt, sĂ€ger Thomas Mattsson.

Ett annat vÀlkommet nytillskott pÄ anlÀggningen Àr en bollmaskin med digitala betalningslösningar.

– Nu kan besökarna Ă€ven betala med kort och via mobilen, sĂ€ger Thomas, som inte kan sĂ€ga exakt var den ekonomiska investeringen landar pĂ„: 

– Bollmaskinen fick vi för ett överkomligt pris frĂ„n en annan golfklubb, och det Ă€r jag och Gunnar som byggt grĂ€stees. Det blir ganska lite ekonomiska utlĂ€gg i sammanhanget. 

undefined
Kim Wickström Àr ny ungdomsinstruktör pÄ Vimmerby GK.

Vad har ni mer pÄ gÄng?

– Vi kommer Ă„teruppta ungdomssatsningen igen. Det kommer vara tio tillfĂ€llen pĂ„ kvĂ€llstid. Deltagarna ska vara minst tio Ă„r.

Den som kommer att hÄlla i ungdomssatsningen som instruktör Àr ingen mindre Àn Vimmerbyprofilen Kim Wickström.

– Han Ă€r en kanonkille och dessutom en fantastiskt bra golfare. Han Ă€r ocksĂ„ idrottslĂ€rare, sĂ„ vi fĂ„r in en duktig pedagog som kommer passa perfekt för uppdraget, sĂ€ger Mattsson.

undefined
Gunnar Nyberg jobbar fortfarande för fullt. Är det inte greenkeeping sĂ„ Ă€r det analys av klienternas svingar.
undefined
HÀr kan man fÄ hjÀlp av Gunnar Nyberg och hans stora erfarenhet för att förbÀttra spelet.

En annan duktig pedagog, som Ă€r ytterst vĂ€lkĂ€nd för de inbitna golfarna i och runt Vimmerby med omnejd, Ă€r Gunnar Nyberg. 

År ut och Ă„r in arbetar han för att banan fortsatt ska hĂ„lla hög klass. Dessutom hĂ„ller Gunnar, som Ă€r Head Pro pĂ„ PGA of Sweden, fortfarande privatlektioner i sin golfstudio, bĂ„de för glada amatörer och spelare pĂ„ elitnivĂ„. 

Dit kan golfare komma för att fÄ svinganalys och prata om sitt spel. Det gÄr ocksÄ att ta grönt kort pÄ Golfakademin.

– NĂ€r det gĂ€ller instruktioner Ă€r dialogen oerhört viktig. Den Ă€r ofta viktigare Ă€n den praktiska utövningen. Under den praktiska utövningen har den som fĂ„r instruktioner svĂ„rt att koncentrera sig pĂ„ det som sĂ€gs. DĂ€rför mĂ„ste man se till att det finns utrymme för dialog under lektionen sĂ„ att vederbörande förstĂ„r.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!