Vilket lag vinner KM? Vi tog trÀnarna pÄ pulsen

Vi har tagit pulsen pÄ trÀnarna för de sju lagen inför KommunmÀsterskapet i Futsal. De har fÄtt svara pÄ följande frÄgor: 1) Vad har ni för mÄlsÀttning? 2) Vilka lag ser du som favoriter? 3) Vilka Àr era nyckelspelare?

Sporten har kollat lÀget med de sju trÀnarna i lagen som ska delta i KM i helgen.

Sporten har kollat lÀget med de sju trÀnarna i lagen som ska delta i KM i helgen.

Foto: Arkiv

Futsal2024-01-04 07:00
undefined
David Henriksson, Djursdala

David Henriksson, Djursdala SK:

1) Vi har som mÄl att vinna varje match och gÄ sÄ lÄngt som möjligt. Vi har spelat en turnering och trÀnat bra och gÄr in med en god kÀnsla i KM.

2) IFK Tuna, Vimmerby och Gullringen Àr favoriter i första hand enligt mig. Frödinge fÄr ses som en outsider.

3) Alex Karlsson har fina fötter, Albin Isaksson Àr stark i försvaret. Max Karlsson och Isac Thuresson har hittat ett fint samarbete.

undefined
David Lindgren, Vimmerby IF

David Lindgren, Vimmerby IF:

1) Det Àr klart att vi kommer att försöka prestera sÄ bra som det bara gÄr. DÀremot har vi inte trÀnat sÄ mycket futsal inför cupen.

2) Det verkar vara mÄnga lag som satsar hÄrt och kommer vÀl förberedda. MÄnga vill dessutom slÄ oss. Det kÀnns vÀldigt öppet pÄ förhand.

3) Vi har en bred trupp med mÄnga spelare som passar för futsal, men Rickard Thuresson har varit med mÄnga Är och har ett SM-guld pÄ meritlistan sÄ han blir viktig för oss.

undefined
Ola Lindblom, Gullringens GoIF

Ola Lindblom, Gullringens GoIF:

1) Vi vill sĂ„klart vinna varje match vi spelar och gĂ„ sĂ„ lĂ„ngt som möjligt. KM Ă€r alltid en rolig turnering. 

2) Det ser riktigt jÀmnt ut i Är... Vi och Vimmerby IF lÀr vara med och hugga, men jag tror att IFK Tuna och Frödinge kan bli farliga ocksÄ.

3) Jag har blivit lite extra imponerad av ett av vÄra nyförvÀrv, Walid Hassan. Han Àr riktigt kvick och ser spÀnnande ut.

undefined
Fredrik Ströberg, Storebro.

Fredrik Ströberg, Storebro IF:

1) Vi har inte satt nÄgot specifikt mÄl, men vi vill ju alltid ta oss vidare till semifinal.

2) IFK Tuna, Vimmerby och Gullringen kÀnns vÀldigt starka. Frödinge kan ocksÄ bli farliga.

3) NyförvÀrvet Imad Khankan Àr en riktig mÄltjuv som kan bli viktig för oss. Robin Paulsson och Linus Hemmingsson har ocksÄ bra kvalitéer som passar inomhus.

undefined
Lasse Gustavsson, IFK Tuna

Lasse Gustavsson, IFK Tuna:

1) Vi har inte satt nĂ„gon direkt mĂ„lsĂ€ttning. Men sjĂ€lvklart vill vi vara med och brĂ„ka sĂ„ lĂ„ngt fram som det bara Ă€r möjligt. 

2) Jag ser Gullringen och Vimmerby som huvudfavoriter. Vi mötte faktiskt ett bra FBSK i lördags i Nennes NyĂ„rscup, men de rĂ€cker inte Ă€nda fram. 

3) Anton och Martin Carlsson Ă€r nyckelspelare sĂ„klart. Vi Ă€r duktiga offensivt, men för att vi ska kunna slĂ€ppa pĂ„ framĂ„t krĂ€vs det ocksĂ„ en disciplinerad defensiv och dĂ„ Ă€r en spelare som Johan Lundin viktig. 

undefined
Södra Vis trÀnare Peter Magnusson

Peter Magnusson, Södra Vi IF:

1) Vi ska försöka tĂ€vla i varje match. Vi har ett ganska nytt lag som slĂ„r ur underlĂ€ge. 

2) Vimmerby IF Ă€r favoriter i första hand, de borde vara starka. IFK Tuna bör ocksĂ„ nĂ€mnas. Sen fĂ„r vi se om nĂ„got lag kan överraska. 

3) Niklas Gunnarsson. Men det Ă€r tillökning pĂ„ gĂ„ng i familjen, sĂ„ vi fĂ„r se om han kan vara med pĂ„ lördag. 

undefined
Tage Falk FBSK

Tage Falk, Frödinge:

1) Vi har inte nÄgot uttalat mÄl, men kommer till KM med en bra kÀnsla i truppen. Det gick ju bra för oss i Nennes NyÄrscup under helgen som var.

2) I Ă„r tror jag starkt pĂ„ Vimmerby. De kanske inte lĂ€gger ned sĂ„ stor tid och kraft pĂ„ futsalen, men det ska mĂ€rkas att de Ă€r nĂ„gon nivĂ„ högre upp Ă€n övriga. IFK Tuna Ă€r ocksĂ„ bra och spelar rolig fotboll. 

3) Sigge Blomberg Ă€r fantastiskt duktig med en otrolig teknik inomhus. Alex Gunnarsson Ă€r bra pĂ„ att styra spelet frĂ„n "pointen". Robert Nilsson i mĂ„l mĂ„ste sĂ„klart ocksĂ„ nĂ€mnas, han blir viktig. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om