Rutinerad räv i sitt första KM: "Vet inte hur det blir"

Kan Robin Paulsson bli en överraskning i sitt första KM? Kan Storebro skrälla? "Jag vet faktiskt inte vad jag kan förvänta mig, men jag tycker att vi har ett bra lag", säger den rutinerade anfallaren.

Laddad. Robin Paulsson gör sitt första KM i karriären, i Storebro IF.

Laddad. Robin Paulsson gör sitt första KM i karriären, i Storebro IF.

Foto: Storebro IF

Futsal2024-01-05 19:35

Efter att ha varit borta från lokalfotbollen i många år, gjorde Robin Paulsson comeback igen när han anslöt till Storebro IF i somras. Nu gör den förre VSGF/JAIK-spelaren sitt första KM någonsin på lördag.

Vad känner du inför det?

– Jag har varit lite krasslig och varit lite nervös att jag skulle missa turneringen, men nu känns det ändå hyfsat. Det ska bli förbaskat roligt att spela.

Vad har du för erfarenhet av futsal?

– Eh..., ja. Man måste väl ha spelat det någon gång i livet, liksom. Men det var länge sen. Visst, när jag spelade i Madesjö, Trekanten och Alsterbro så var vi med i Nybro Open flera gånger, men det är inte riktigt detsamma trots att det är lite likvärdigt. Då spelade vi i ishallen med sjumannalag och jag tror att vi var fem utespelare där. 

Hur passar du för inomhusfotboll?

– Ja, alltså. Om du hade frågat mig för några år sen så hade jag varit piggare. Jag känner att kroppen vill, men inte direkt hjärnan, haha. Jag har tyngd och hyfsad bollkontroll. Kommer jag rättvänd med boll så tror jag också att det kan bli ganska bra. 

Är det skrällvarning för Storebro, eller?

– Det har jag svårt att uttala mig om. Jag vet inte alls kvaliteten på de andra lagen, men jag kan tänka mig att Vimmerby och Gullringen har många tekniska spelare. Sen tycker jag att vi har ett intressant lag, med en bra mix. En mix av ungdomlig entusiasm och några med "gubbig" entusiasm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!