Frödinge hoppas på en förändring

Frödinge/Brantestad SK gillar inte serieförslaget. Nu vill de hamna i en annan serie. "För oss vore det stor skillnad om vi kom i Västervikssexan istället", säger Kåre Karlsson. Nu kan det bli så...

Frödinge/Brantestad vill hamna i en annan serie.

Frödinge/Brantestad vill hamna i en annan serie.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-01-29 13:01

I många år har FBSK spelat mot lagen i närområdet. Enligt serieförslaget från Smålands FF blir det inte så 2020. Om nu inte Frödinges motförslag går igenom vill säga. 

– Vi har pratat med förbundet om det här och vi vill få till en förändring. 

Varför vill ni det?

– Lagen häromkring kommer att spela i Västervikssexan. Och det är de lag vi brukar möta. Vi har mer koppling till dem och matcherna mot Västervikslagen blir mycket mer intressanta, både för spelare och våra supportrar, säger Kåre Karlsson och nämner bland annat derbymatcherna mot närliggande Ankarsrum, BoIF, Hjorted/Totebo och Gunnebo.

–  Jag förstår att Frödinge inte tycker att förslaget var optimalt för deras del. De ligger i gränslinjen geografiskt, säger Mats Larlind på SMFF. 

Nu öppnar han för en förändring för Frödinge: 

– Det beror lite på hur det blir med Horn/Hycklinge, som också hamnade i Vetlandasexan i förslaget. Mycket tyder på att de inte kommer få ihop ett lag och då kan det bli förändringar. Men vi måste få ett formellt besked från Horn först innan vår tävlingskommitté kan fatta beslut. 

Serieförslaget

Västervikssexan: Ankarsrum, BoIF, Gunnebo, Hammarsgärde, Hjorted/Totebo, Överum, Ariel, Tuna Södra, Krokstorp, Rödsle.

Vetlandasexan: Ekenässjön, Farstorp, Holsby, Frödinge, Myresjö IF, Hebe, VSGF/JAIK, Skede, Horn/Hycklinge, Österskorsberga. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!