Andra förlusten för damerna: "Väldigt tråkigt"

En upphämtning som inte varade länge. Lindö lyckades besegrade Vimmerby med 4–3 i en jämn match. "Jag tycker att vi förtjänade mer idag" säger Vimmerbys tränare Pierre Brorsson.

Frida Pöder gjorde en bra match i Vimmerbys förlust.

Frida Pöder gjorde en bra match i Vimmerbys förlust.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-30 22:43

Lindö FF blev en för tung uppgift för VIF:s damer. Laget lyckades vända matchen till 2–3 efter ett tidigt 1–0-underläge. Men Lindö fortsatte skapa chanser och vann matchen till slut med 4–3.

– Det känns väldigt tråkigt att förlora en sådan match. Tjejerna gör det bra och ger aldrig upp, alla i laget ska vara nöjda med sin prestation, säger Pierre Brorsson.

Det var Lindö som öppnade målprotokollet ganska tidigt i matchen. Sedan så var det Vimmerbys tur att spräcka nollan genom lagets skyttedrottning Nathalie Johansson, efter ett fint slaget inlägg av Frida Pöder.

Efter hennes assist var det dags att göra mål. Ett misslyckat inlägg som lyckades leta sig in mål. Ledningen stod sig inte länge, utan Lindö lyckades kvittera till 2–2 innan halvtid.

– Vi får med oss 2–2 i halvtid vilket känns ganska rättvist. De började matchen lite bättre sen trycker vi på och skapar några lägen.

Vimmerby fortsatte sätta press på hemmalaget, för att återigen ta ledningen. 

Det gör dem, och vem kan det vara? Jo, Frida Pöder är framme där igen och ger sitt lag ledningen efter ett fint solonummer.

– Frida, precis som alla var väldigt duktiga idag. Hon gör en fin enmansshow som det blir mål på.

Tyvärr så räckte inte tre mål för Vimmerby. Lindö kvitterade i 82:e minuten och satte sedan segermålet precis i slutet av matchen. Resultatet stod sig vilket betydde att damerna åkte på sin andra förlust i serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!