Viktiga trion kan missa matchen

Hildig Djerf – nej. Petter Melkersson och Tobias Lundh – högst tveksamma. Rimforsa kan få klara sig utan tre av sina absolut bästa och nyttigaste spelare hemma mot Borensberg.

Borensberg. Det är vad som väntar Rimforsa IF tisdag kväll. Då kan RIF tvingas klara sig utan flera av sina bästa spelare.

Borensberg. Det är vad som väntar Rimforsa IF tisdag kväll. Då kan RIF tvingas klara sig utan flera av sina bästa spelare.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2019-05-06 19:10

Glädjen var stor när Rimforsa lyckades kvittera till 1–1 borta mot Boren och ta säsongens första pinne. Målskytt: Hilding Djerf. Här är smolk i glädjebägaren inför tisdagens hemmamöte mot nykomlingen Borensberg. Nyckelspelaren Djerf har ont i ryggen och kommer inte att spela.

– Han missar matchen, bekräftar tränaren Erik Svensson.

Inte nog med det. Veteranen Tobias Lundh har en sträckning i en baksida och är ett högst osäkert kort, liksom prestigevärvningen Petter Melkersson (ljumskar).

– Vi tar inga risker i det här läget. Säsongen är lång och vi kommer inte att chansa med skadade och halvskadade spelare, fortsätter Svensson.

– Och det är ju så. Om någon är skadad, så öppnar det upp för andra att ta chansen och visa att de ska ha en plats i laget.

Poängen mot Boren senast var annars välkommen efter två inledande förluster.

– Det var jätteskönt, såklart. Det har gett oss energi och det kändes nästan som en seger, trots att inget i det här gänget är nöjd med annat än trepoängare. Men Boren var bra och starkt av oss att knipa en poäng.

Finns det några detaljer i spelet som ni jobbar extra med nu?

– Ja, att göra mål. Vi vill vässa anfallsspelet och komma till fler chanser.

Borensberg vann sin division fem-serie förra säsongen och har inlett starkt, med två vinster efter tre omångar. Senast besegrades Hemgårdarna med 4–2, trots att laget drabbades av två utvisningar (Andreas Ring och Victor Tillgren). August Turi stod för ett hattrick och toppar också seriens skytteliga med fem fullträffar. Honom får nog RIF ha ett extra vakande öga över – precis som Jonathan Beganovic, förra säsongens bäste målskytt i division fem Västra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!