Viktig seger för HM IS: "Nu känner vi lite andrum"

Hjältevad/Mariannelund vann med 3-1 mot bottenlaget Skede IF under söndagen.

Emil Sjökvist och hans lagkamrater i HM IS fick jubla efter 3-1-segern mot Skede. Just Emil Sjökvist fick mycket beröm av tränaren efter matchen, precis som mittbacken Gustav Stejdahl.

Fotboll2021-09-19 18:52

Första halvlek blev mållös, bland annat efter en missad straff från Skede. Hemmalagets målvakt räddade först själva straffen och sedan även dubbla returer.

I andra halvlek började HM IS bra och Rasmus Samuelsson gjorde 1-0 efter några minuter.

– Sedan trycker de på och vi backar hem. Det var som att vi blev lite skärrade, säger HM IS-tränaren Karlo Goranci.

Skede kvitterade på en frispark och jagade sedan ett ledningsmål. Men i 78:e minuten gjorde Rasmus Samuelsson 2-1 och Emil Sjökvist punkterade matchen genom att göra 3-1.

– Mycket skön vinst. Nu känner vi lite andrum till Lojal och de andra i bottenstriden.

HM IS är nu uppe på tio poäng och har fem poäng ner till SK Lojal på kvalplats.