Bättre resultat för VIF trots nytt motigt år

När Vimmerby IF summerade sin verksamhet under 2021 på sitt årsmöte redovisades ett plusresultat på nästan 300 000 kronor. "Vi hade budgeterat med ett nollresultat så det var klart bättre än väntat med tanke på att det varit ett speciellt år till", säger VIF:s ordförande Stefan Bragsjö.

Årsmötet leddes av Bertil Karlsson och Budo Ericsson delar ut föreningens högsta förtjänsttecken ”guld med lagerkrans” till Viktoria Lundgren som fick nål nr 31.

Årsmötet leddes av Bertil Karlsson och Budo Ericsson delar ut föreningens högsta förtjänsttecken ”guld med lagerkrans” till Viktoria Lundgren som fick nål nr 31.

Foto: Privat

Fotboll2022-02-24 10:21

För andra året i följd har klubbens verksamhet påverkats starkt av pandemin och dess restriktioner. Föreningens flaggskepp Bullerby Cup fick ställas in igen.

– Oavsett ekonomiska konsekvenser, är den stora förlusten att så många barn och ungdomar inte har fått chansen att spela och uppleva Bullerby Cup under två år.

2020 fick Vimmerby IF 1,2 miljoner i statligt stöd som kompensation för att Bullerby Cup inte kunde genomföras. 2021 var summan knappt 900 000 kronor. 

– Stödet är en förutsättning för att vi ska ha en chans att få ekonomin att gå ihop. Det visar att Sverige har ett välfärdssystem som inkluderar föreningslivet.

Trots att nivån på bidraget för 2021 var lägre än 2020 så lyckades Vimmerby IF redovisa ett bättre resultat. 2020 var överskottet 265 000 kronor och 2021 uppgick det till nästan 300 000.

– Tack vare att vi jobbade stenhårt med att få undan kostnader i vår verksamhet under 2020, så har vi kunnat dra nytta av den anpassade kostymen under 2021.

När det gäller själva verksamheten i föreningen tycker Stefan Bragsjö att den har kunnat flyta på förhållandevis väl.

– Jämför man med inomhussporter så har vi kunnat fortgå med träning och aktiviteter i stor utsträckning. Det har varit gynnsamt för oss och vi har inte tappat utövare och medlemmar.

Klubben hade 897 medlemmar 2021.

När det gäller 2022 är det stora målet att kunna genomföra Bullerby Cup.

– Vi hoppas naturligtvis på det, men tar inte ut något i förskott. Väldigt många lag är intresserade att delta och vi står redo. Ekonomiskt gäller det fortsatt att hålla i plånboken, men varje krona ska satsas på vår egen verksamhet och Vimmerby Kommuns barn och ungdomar.

Styrelsen i Vimmerby IF består av följande personer: Stefan Bragsjö, Budo Ericsson, Urban Kennmark, Emma Blixt, Victoria Lundgren, Johan Hoffstedt, Daniel Gustafsson och Örjan Lundqvist.

I samband med årsmötet, som hölls digitalt, delades det ut elva förtjänsttecken.

Guld med lagerkrans: Victoria Lundgren. Guld: Tomas Gustavsson, Lotta Gustavsson, Urban Kennmark och Nicklas Johansson. Silver: Elisabeth Johansson, Linda Carlsson, Karin Hillström, Pernilla Fröberg och Cornelia Lindgren. Brons: Daniel Abenius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!