VIF Dam tog en klar derbyseger på hemmaplan

Tjust inledde bäst – och hade flera jättelägen att ta ledningen. Därefter var det Vimmerby IF som styrde och ställde i lördagens damderby.

Frånsett en skakig inledning var det aldrig något snack. Vimmerby IF vann över Tjust IF FF.

Fotboll2020-08-29 17:46

Division 2-mötet på Ceosvallen slutade 5–0 till hemmalaget. Men det kunde ha blivit betydligt jämnare än så, om bortalaget hade tagit tillvara på sina målchanser i den första halvleken. Bland annat hade Tjust ett ribbskott från nära håll.

Istället var det Vimmerby som gjorde 1–0 efter 20 minuters spel. Stina Kägo Bragsjö nätade, framspelad av Elin Börjesson. Bara någon minut senare kom 2–0. Med en perfekt nick utökade Malin Engström hemmalagets ledning.

Strax före pausvilan kom också det viktiga 3–0-målet. Och då var det skyttedrottningen Nathalie Johansson som skrev in sig i målprotokollet. Hon fick helt fritt läge, efter en fin aktion av Mia Anspach som osjälviskt passade vidare bollen när hon kom fri.

I den andra halvleken gjorde Vimmerby ytterligare två mål, genom Stina Kägo Bragsjö och Andrea Lundgren.

Resultatet innebär att VIF hänger med i toppstriden, medan Tjust får vänta på säsongens första seger.