Storebro på säker mark efter dramatik

Storebro kliver över nedflyttningsstrecket efter seger med 3-2 borta mot Ariel på lördagen. Nu har man det i sin egna händer inför avslutningen. "Vi är värda den här segern", säger Storebrotränaren Peter Magnusson.

Johan Carlsson fick göra mål på straff.

Johan Carlsson fick göra mål på straff.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-09-23 18:11

Tre poäng mot Ariel gör nu att Storebro IF kliver förbi lokalrivalen Hjältevads Mariannelunds IS i tabellen och petar ner dem på kvalplats. Lördagens 3-2-seger satt fint för Peter Magnussons gäng.

– Grabbarna gör en heroisk insats och den här segern var viktig för oss. Vi hade rätt inställning och vi är värda den här segern, säger Peter Magnusson. 

Storebro hade en ledning med 0-3 efter att Arbnor Mataj, Linus Hemmingsson och Johan Carlsson fick bli målskyttar. Ariel åt sig ikapp och var nära att stå för rejäl upphämtning då det stod 2-3 på resultattavlan i den 85:e matchminuten. Men Storebro lyckades hålla undan och man kamma hem tre tunga poäng inför de två avslutande omgångarna 

– De fick lite energi av deras 3-1-mål men vi lyckades hålla ut. Det var tre välbehövliga poäng för oss. Det är två matcher kvar nu och IFK Västervik väntar. Det blir tufft så jag hoppas vi kan lyckas mobilisera kraft nu, säger Magnusson som väljer att lyfta fram hela laget efter segern mot Ariel. 

För Djursdala SK blev det en mindre rolig historia i sin bortamatch mot just IFK Västervik. Man föll med hela 2-8.

– Vi möter ett duktigt fotbollslag som är flera nummer bättre än oss. Vi glömmer och går vidare, säger DSK:s David Henriksson efter förlusten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!