Trött på vintern? – VIF-spelaren väljer Bali!

Trött på vintern? Vad göra? Tja, varför inte dra till Bali och utbilda sig till PT. Det är precis vad VIF-spelaren Jessie Eriksson ämnar göra nästa månad. "Det är både lite nervöst och förväntansfullt", säger hon.

Bali nästa. Jessie Eriksson ska inte spela i Vimmerby IF kommande säsong, i alla fall inte kontinuerligt. Istället väntar utlandsäventyr.

Bali nästa. Jessie Eriksson ska inte spela i Vimmerby IF kommande säsong, i alla fall inte kontinuerligt. Istället väntar utlandsäventyr.

Foto: Magnus Strömsten, TT.

Fotboll2024-01-16 06:27

Som så många andra 20-åringar vill Jessie Eriksson upptäcka världen och se sig omkring. Att det skulle bli Bali var kanske inte helt planerat från början, men så blir det ändå. 

– Jag har alltid velat komma iväg och resa efter studenten, sen fick jag nys om en utbildning till reseledare. Jag sökte och kom in. I höstas gick jag den med Apollo. Och eftersom jag vill plugga något med träning, så kollade jag vidare och hittade en utbildning till PT (personlig tränare) på Bali via en norsk högskola. Jag blev antagen och börjar den faktiskt i morgon. Första delen är mer inriktad på teori och den pluggar jag på distans hemma. Sen åker jag till Bali i 2,5 månad och då är det mer praktik. 

undefined
Slutspelat. Vimmerby IF tappar Jessie Eriksson, som snart lämnar Vimmerby och Sverige för utbildning på Bali.

Bali, vilket äventyr...

– Ja, verkligen. Det ser jag fram emot. Det blir såklart nervöst innan jag åker, samtidigt som jag förstås är förväntansfull. 

Vad krävdes för kvalifikationer för att bli antagen?

– Man behövde inte ha jättehöga betyg och så, men man står för kostnaden själv och man får 30 högskolepoäng. 

Snart kan hon alltså vinka hej då till vintriga Sverige och istället njuta av solen på en ö i indiska oceanen. Där väntar träning i massor. 

Däremot vet inte Jessie Eriksson exakt hur efterfrågan är för PT-instruktörer i framtiden, i vilket fall är det bra att ha en utbildning i ryggen. Särskilt eftersom hon vet vad som väntar efter sommaren...

– Jag fick faktiskt ett erbjudande från Apollo att vara reseledare från och med april, men så blir det inte eftersom jag är på Bali. Jag kommer att vara hemma i sommar, men jag vet redan nu att jag har ett jobb från och med augusti på Apollo. 

Och vad blir det då?

– Jag ska vara träningsinstruktör på ett hotell. 

Var?

– Det vet jag inte än. Det bestäms några veckor innan man åker iväg. 

Har du något favoritland du vill komma till?

– Om jag får önska vill jag gärna till Grekland eller Kroatien. Jag har varit där tidigare och tycker det är bra. 

Fotbollen i Vimmerby IF får som ni förstår komma i andra hand just nu, där Jessie gjorde 17 A-lagsmatcher den gångna säsongen i division två. 

– Jag har sagt att jag ska vara med och träna innan jag reser och sen har jag väl tänkt spela lite i sommar. 

Om det sedan blir något fotbollslir i höst vet hon såklart inte.

– Jag får se var jag hamnar. Om det inte finns något lag får jag väl starta ett, haha. 

Det är här, Bali, som Jessie Eriksson ska tillbringa ett par månader snart.
Det är här, Bali, som Jessie Eriksson ska tillbringa ett par månader snart.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!