VIF om tunga förlusten: "Vi gjorde en tapper insats"

Det blev ingen skrällande seger för Vimmerby-damerna i lördagsmatchen mot BK Astrio som slutade 9–2. "Vi förväntade oss inget annat".

Stina Kägo Bragsjö gjorde ett av Vimmerbys mål i storförlusten mot BK Astrio, som spelades i samband med lagets träningsläger i Skåne.

Stina Kägo Bragsjö gjorde ett av Vimmerbys mål i storförlusten mot BK Astrio, som spelades i samband med lagets träningsläger i Skåne.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-26 17:24

Inför Vimmerbys möte med division-ett laget fanns redan vetskapen om att tufft motstånd väntade. VIF:s tränare, Mikael Rinaldo, hade sina aningar om hur matchen borta i Halmstad skulle se ut.

– Vi visste att det var ett jättebra lag vi mötte. De tog tag i taktpinnen direkt. Men vi krigade på och gav aldrig upp, vilket är en enorm prestation. Vi gjorde matchens sista mål iallafall, så lite skämtsamt utgick vi från att "sista målet vinner", haha.

– Man märker ju skillnaden i både fart och aggressivitet. Det är tecken på att vi måste steppa upp ytterligare ett snäpp inför seriespelet helt enkelt. 

RInaldo ger hela laget beröm för deras insats efter en stark prestation trots förlusten.

– Stina Kägo Bragsjö och Tyra Andersson som gjorde mål genom individuellt grymma prestationer ska helt klart plussas. Och Allis Nilsson gör det otroligt bra i målet, trots nio insläppta. Hon räddade ju väldigt mycket, minst lika många skott som lyckades smita förbi. 

– Vi ligger ändå bra till i fas. Det var trevligt och vi har fått ihop gruppen bra. Det är den största vinsten, berättar Mikael Rinaldo.

Laget verkar ha repat sig bra och ser redan fram emot nästa match. Och förstås finns en längtan efter den stundande seriepremiären.

– Vi tränade både igår och idag innan matchen, så vi behöver vila ner oss lite nu. Det finns förstås lite att öva på, men det tar vi när det blir träning nästa gång. Härnäst så väntar istället lite bowling nu till kvällen, avslutar Rinaldo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!