Tränaren nöjd – efter förlusten

Trots en stark insats fick Vimmerbys damlag lämna Göteborg utan poäng. Storfavoriten Jitex pallade för trycket och vann med 2–0.

Håkan Ericsson.

Håkan Ericsson.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-09 18:16

Att VIF skulle förlora lördagens bortamatch mot Jitex var väntat. Den anrika klubben gör en storsatsning för att återvända till eliten – och har imponerat under vårsäsongen.

Vimmerby-spelarna gjorde ändå allt som stod i deras makt för att störa jättefavoriten.

– Jag är imponerad av vår insats. Vi stod emot på ett riktigt bra sätt, säger tränaren Håkan Ericsson.

Lite rädd

Efter 45 minuters spel var ställningen 0–0.

– De hade ett massivt spelövertag, men med lite flyt kunde vi ha tagit ledningen. "Natta" (Nathalie Johansson) hade ett ribbskott före paus. Å andra sidan hade Jitex fyra–fem heta chanser...

Två hörnmål inom loppet av tre minuter förstörde VIF:s poängchanser. I det läget återstod det 30 minuter.

– Då var jag lite rädd att det skulle rinna iväg, säger Håkan Ericsson.

Men så blev det inte?

– Nej. Det var en otroligt bra kämpainsats av hela laget. Vi slet något kopiöst och gjorde det svårt för Jitex att komma till farliga chanser. Vi tvingade dem att spela omständligt.

Fel serie

Håkan Ericsson hyllade motståndarlaget efter slutsignalen.

– Det är ett ruggigt bra lag som spelar i fel serie. Jag tror inte att något annat lag kan rå på Jitex. Deras spelare är bolltrygga, löpstarka och samspelta.

I sitt eget lag lyfte VIF-tränaren fram tre spelare lite extra: målvakten Kristina Rödin, samt mittbacksparet Malin Söderlund och Nathalie Milton.

Förlusten innebär att Vimmerby har halkar ner till en femteplats i damettan. I nästa omgång väntar ett annat topplag: trean Mariebo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!