Toppen mot botten - ÀndÄ jÀmnt

Topplaget IFK Tuna Äkte till Hultsfred för att möta tabelljumbon HFK. Det blev en riktigt jÀmn match dÀr Tuna till slut fick med sig alla tre poÀngen.

Hultsfreds John Svensson.

Hultsfreds John Svensson.

Foto: Jonas Axelsson

fotboll2019-09-06 21:06

Förlusten för Hultsfreds FK innebÀr att de inte fÄr spela i division 4 nÀsta Är. Redan innan sÄg det mörkt ut, men en teoretisk möjlighet fanns. Nu Àr de definitivt klara för nedflyttning.

– Det Ă€r ju sĂ„ att nu finns inte ens en teoretisk chans. Det gĂ€ller bara att vi gör en snygg avslutning pĂ„ sĂ€songen och laddar om till nĂ€sta Ă„r, sĂ€ger Alexander Sundqvist, assisterande trĂ€nare i HFK.

Tror du att ni kommer kunna ta nÄgra poÀng i de sista matcherna?

– Ja det bĂ„de tror och hoppas jag. vi har ju haft tre uddamĂ„lsförluster nu om man bortser frĂ„n den mot Gullringen. Det visar att vi inte Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n. Vi har gjort bra matcher men inte fĂ„tt flytet med oss.

Matchen dÄ? Jo, det var en ganska svag match kvalitativt, tyckte bÄda lagens trÀnare.

IFK Tunas trÀnare Mattias Gustavsson:

– Ett stort plus att vi vann sĂ„ klart. Sedan var inte spelet sĂ€rskilt kul att se pĂ„. Som fotbollsmatch var det inte jĂ€ttebra. Mycket kamp och lite ordnat spel. Verkligen som ett derby kan vara ibland.

Det fanns dock positiva saker ocksÄ hos gÀsterna.

– Det finns en del sekvenser dĂ€r vi gör det bra och vi skapar Ă€ven lite mer mĂ„lchanser Ă€n Hultsfred. Bland annat hade vi en i ribban, men bollen ville sig inte in, sĂ€ger Gustavsson.

– Jag Ă€r Ă€ndĂ„ glad att vi vann. Det Ă€r tre jĂ€tteviktiga poĂ€ng för vĂ„r del om vi ska ha nĂ„gon chans över huvud taget i toppen.

TunatrÀnaren passar pÄ att berömma Hultsfred.

– Det visste vi innan ocksĂ„ att det Ă€r inget dĂ„ligt lag. De har fĂ„tt in bra spelare och jag tror att de hade legat betydligt bĂ€ttre till om de hade haft det hĂ€r laget hela sĂ€songen. De stĂ€llde upp och gav oss en tuff utmaning idag, sĂ€ger han.

HFK-trÀnaren Alexander Sundqvist delar motstÄndarens syn pÄ matchen som ganska dÄlig.

– Det var ingen vĂ€lspelad match frĂ„n nĂ„got hĂ„ll. Ängsligt hos bĂ„da lagen. Det var ren kamp i 90 minuter. Vi var inte lĂ„ngt ifrĂ„n men tyvĂ€rr gick det inte vĂ€gen.

IFK Tunas mÄl gjordes av Gustavo Vieira Borges. Men det var andra spelare som lyftes fram av Mattias Gustavsson:

– Joel Svensson, Filip Gustavsson och Oskar Eriksson var de som höjde sig i mina ögon, sĂ€ger trĂ€naren.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!