Svagt Hultsfred förlorade igen – nyckelspelaren utgick skadad

Hultsfred tog under tisdagskvällen emot Kalmar Södra hemma på Knektavallen. Efter derbyförlusten mot Tuna i fredags fick hemmalaget i kvällens match återigen inte med sig några poäng. Slutresultatet skrevs till 0-1.

Abrahim Jabatehs Hultsfred fick se sig besegrat med 1-0 hemma mot Kalmar Södra. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2017-04-25 19:54

- Vi är inte riktigt där än, vi ligger ett steg efter i vårat spel, säger assisterande tränaren Johan Martinsson efter förlusten.

Matchen som egentligen skulle gått av stapeln under påskhelgen fick flyttas fram på grund av snöfall. Tidigare i kväll kunde som tur var ingen snö stoppa de båda lagen Hultsfred och Kalmar Södra från spel.

I första halvlek skapades det lägen åt båda håll.

Hemmalaget tvingades till ett tufft tidigt byte då de viktiga anfallaren John Svensson tvingades utgå med skada. De inledande 30 minuterna var dock gästerna bättre och laget radade upp målchanser efter vartannat.
- Vi mötte ett lag som slog många långa bollar. De hade en stor kraftfull forward som de lyfte långt på. Det var svårt att få till något ordnat spel, berättar Johan Martinsson.

Hemmalaget fick tacka sin målvakt Joachim Johansson att han höll nollan till pausvilan. HFK blev något bättre sista delen av första halvlek, men resultatet förblev 0-0 vid halvtid.

Efter cirka tjugo minuter spelat av andra halvlek fick Kalmar Södra in sitt ledningsmål. Ett mål som skulle bli det enda i matchen. Genom matchens gång kom bortalaget till mer rena målchanser än HFK.
- Vi har goda intentioner, men det är det sista som saknas. Kalmar Södra tryckte ned oss och vi var för dåliga på att plocka upp andrabollarna, menar Martinsson.

Matchen slutade med en 0-1-förlust för Hultsfred. Med tanke på skapandet av vassa målchanser vann bortalaget rättvist.

Hemmalagets Joacim Johansson ska ha beröm för ett par fina ingripanden som höll sitt lag kvar i matchen. Även Oscar Bengtsson gör en bra insats på innermittfältet med sitt slit matchen igenom.