Hur gÄr det i helgens hetaste matcher?

Heta derbymatcher pÄ olika nivÄer, viktiga matcher i bÄde bottenstrider och i toppskiktet av serierna. Vilken spÀnnande fotbollshelg vi har framför oss. VI har tippat hur det gÄr i tio av matcherna som spelas. PÄ menyn bland annat: Gullringen-Hultsfred!

Flera av vÄra lokala lag spelar viktiga matcher i helgen. Sporten har tippat utgÄngen i tio av dem.

Flera av vÄra lokala lag spelar viktiga matcher i helgen. Sporten har tippat utgÄngen i tio av dem.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-08-17 16:00

Rimforsa-Boxholm
(Division 4, fredag)
DRECO: Toppen mot botten. Rimforsa IF har verkligen hĂ€ng pĂ„ serieledarna Hjulsbro och mĂ„ste fortsĂ€tta vinna för att ha en chans. Boxholm pĂ„ hemmaplan ska inte vara nĂ„got problem. BIF ligger nĂ€st sist och har haft oerhört svĂ„rt att göra mĂ„l. 12 mĂ„l pĂ„ 14 matcher sĂ€ger det mesta. Kan bli stora siffror pĂ„ Åsundavallen. Tips: 6–0.

StjÀrnan-IFK Tuna
(Division 5, fredag)
ALLVIN: Oj, vad ska vi tro hĂ€r? Typ, att de blĂ„vita förmodligen mĂ„ste spela pĂ„ toppen av sin förmĂ„ga för att ro hem en trea hĂ€r. Å andra sidan brukar Tuna hittat sĂ€tt att vinna, trots att det ibland ser en aning pyrt ut i matcherna. StjĂ€rnan kommer frĂ„n en stark bortaseger mot HM IS (7–1) i ryggen. IFK vann ocksĂ„, 3–0 mot Ankarsrum. Hur jag Ă€n vrider och vĂ€nder pĂ„ saken, sĂ„ kommer jag fram till ett oavgjort resultat hĂ€r. Det gĂ€ller verkligen för Tuna att stĂ„ emot den fysiska kampen. StjĂ€rnan pĂ„ Örnehed, dĂ€r brukar det smĂ€lla. Tips: 3–3. 

IFK VÀstervik-Södra Vi
(Division 5, fredag)
DRECO: BĂ„da lagen kommer frĂ„n förluster i höstpremiĂ€rerna och Ă€r sĂ€kerligen sugna pĂ„ poĂ€ng. IFK blandar sig i toppstriden igen vid vinst, medan SVIF kan distansera sig frĂ„n bottenstriden. Jag tror pĂ„ en tuff, tajt och jĂ€mn match. Favoritskapet vilar Ă€ndĂ„ pĂ„ hemmalaget, som alltid brukar göra mĂ„l. HĂ€r fĂ„r Södra Vi kĂ€mpa stenhĂ„rt om det ska bli poĂ€ng. Tips: 4–1.

MÄlilla-Mörlunda
(Division 6, fredag)
ALLVIN: Minst sagt laddat derby i sexan i division sex-fotbollen. NĂ€r lagen möttes pĂ„ Lillesjö IP i Mörlunda i vĂ„ras lockade matchen nĂ€ra 400 Ă„skĂ„dare. Blir det nĂ„got liknade pĂ„ fredag, pĂ„ Idrottsparken i MĂ„lilla? GĂ€stande Mörlunda har i vilket fall revansch att utkrĂ€va, men nĂ€...tipset enligt mig gĂ„r i de rödvitas tecken igen. Tips: 3–2.

Gullringen-Hultsfred
(Division 4, lördag)
DRECO: Vilket derby vi har framför oss! HFK kommer frĂ„n en stark 2–1-seger hemma mot Assyriska senast och har gott om sjĂ€lvförtroende i laget. Gullringen dĂ„? Jo, de Ă„kte pĂ„ en lite överraskande förlust borta mot MalmbĂ€ck. Det innebĂ€r att man kommer till derbyt med en stor revanschlust. NĂ€r lagen möttes i vĂ„ras var Gullringen numret större. Jag tror HFK fĂ„r svĂ„rt att fĂ„ med sig poĂ€ng hem. Tips: 4–2.

Vimmerby-TranÄs
(Division 2 Dam, lördag)
ALLVIN: TranĂ„s höll visserligen nollan senast, precis som Vimmerby, men det lĂ€r de inte göra pĂ„ Arena Ceos. Nog för att VIF hade problem med mĂ„lskyttet i höstpremiĂ€ren mot SvĂ€rtinge (0–0). De lĂ€r inte lĂ€mna fotbollsplanen mĂ„llösa tvĂ„ matcher i rad. Inte med den starka offensiv laget har. Tips: 3–1.

Djursdala-Tjust
(Division 5, lördag)
DRECO: DSK brukar kunna störa mĂ„nga lag hemma pĂ„ Dalavallen. Kan man göra det mot Tjust? Nja. Tjust har visat sig vara skickliga defensivt och gör ocksĂ„ en hel del mĂ„l. De Ă€r trea för tillfĂ€llet och Ă€r favoriter mot DSK – men samtidigt Ă€r DSK i behov av poĂ€ng för att inte bli indragna i bottenstriden. Kan man kriga sig till ett kryss? Tips: 2–2.

Mantorp-HĂ€gerstad
(Division 5, lördag)
ALLVIN: Gissa om den segern satt gott. Vi snackar om HĂ€gerstads triumf hemma mot Österstad i helgen. Segern innebar att de tog sig förbi Brokind och upp pĂ„ sĂ€ker mark. Helgens motstĂ„nd Ă€r troligen av annan kaliber Ă€n Österstad. Mantorp Ă€r ett topplag och har mĂ„lsprutan Emil DagnĂ€s i sitt lag. Han Ă€r tvĂ„a i seriens skytteliga. HIF lĂ€r vara förvarnat om hans kapacitet. NĂ€r lagen möttes i vĂ„ras slog DagnĂ€s till fyra gĂ„nger i 5–2-vinsten. Tips: 4–1.

HemgÄrdarna-Kisa
(Division 3, söndag)
DRECO: KBK har tio poĂ€ng upp till den negativa kvalplatsen, med Ă„tta matcher kvar att spela. DĂ„ förstĂ„r ni lĂ€get. HemgĂ„rdarna har fyra poĂ€ng ner till densamma och har en del press pĂ„ sig att vinna. Kisa har fĂ„tt in en ny, spĂ€nnande anfallare i Theo Lind. Det bör Ă€ndĂ„ inte rĂ€cka mot ett skickligt HBK. Tips: 3–1.

Vimmerby-Adas
(Division 3, söndag)
ALLVIN: Rakt pĂ„ sak. Adas Ă€r favorittippat hĂ€r. Det rĂ€cker med att titta i tabellen för att förstĂ„ varför. De skuggar tvĂ„ poĂ€ng bakom serieledande Ljungsbro, dĂ€r VIF Ă€r pĂ„ negativ kvalplats. Det finns Ă€ndĂ„ saker som talar för Vimmerby. Kan de ta med sig spelet frĂ„n större delen av de andra halvleken mot Ljungsbro (0–2) senast sĂ„ kommer de helt klart att störa Adas. Och det tror jag att de gör. Det blir seger hĂ€r. Thuresson och Gunnarsson mĂ„lskyttar nĂ€r de vinner med uddamĂ„let. Tips: 2–1.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om