Storsatsningen: "MÄlet Àr att vinna femman".

Det Àr fyra mÄnader kvar tills division fem startar, men redan nu har IFK Oskarshamn seglat upp som en favorit i den lokala serien.

IFK Oskarshamn storsatsar inför den kommande sÀsongen i division fem.

IFK Oskarshamn storsatsar inför den kommande sÀsongen i division fem.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-12-09 18:10

– MĂ„let Ă€r att vinna femman. Sedan ska det spelas om det ocksĂ„, men det mĂ„ste vara mĂ„lsĂ€ttningen. 

Det sĂ€ger IFK Oskarshamns ordförande Pierre Tornedal. Han berĂ€ttar att klubben har fĂ„tt in Ă„tta nyförvĂ€rv. Den som sticker ut frĂ€mst Ă€r Eric Persson, som i mĂ„nga Ă„r varit lagkapten för Oskarshamns AIK i division ett. Även hans bror Johan Persson frĂ„n Högsby i division tre och Mattias Rehn frĂ„n BlomstermĂ„la i division fyra har meriter frĂ„n spel högre upp. 

– Det betyder jĂ€ttemycket att Eric och Johan kommer tillbaka. De Ă€r frĂ„n IFK frĂ„n början sĂ„ det kĂ€nns roligt att de vill komma tillbaka och hjĂ€lpa sin moderförening, sĂ€ger Pierre Tornedal. 

Han berĂ€ttar att det varit diskussioner i tvĂ„ Ă„r med tvillingbröderna Persson. 

– Nu nĂ€r vi trillade ur division fyra kĂ€nde vi att vi ville göra en liten satsning. De ville gĂ€rna hjĂ€lpa till. 

De andra nyförvĂ€rven Ă€r spelare frĂ„n klubbar runt omkring Oskarshamn. MĂ„nga Ă€r hemvĂ€ndare som varit i IFK tidigare. 

– Vi har fyllt pĂ„ och breddat truppen. Det var lite vĂ„rt problem förra sĂ€songen. Vi gjorde mĂ„nga bra matcher pĂ„ vĂ„ren och med tanke pĂ„ det kĂ€nns det lite konstigt att vi Ă„kte ur. Sedan tappade vi pĂ„ hösten. Truppen var lite för tunn, sĂ€ger ordföranden. 

De flesta Ă€r kvar frĂ„n förra sĂ€songen. Bara Johan Kvarnmyr och Linus Pettersson har lĂ€mnat, för Högsby IK respektive Rödsle BK. Duktige Habib Askar har provtrĂ€nat med nĂ„gra klubbar, men det Ă€r Ă€nnu inte klart hur han gör. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!